Annons:

Morddömda kvinnor nekas kärleksträff

Foto: Kriminalvården / Pressbild

Morddömda kvinnor nekas kärleksträff

Två morddömda kvinnor, som via brevväxling fattat tycke för varandra, nekas besök. De båda kvinnorna är dömda till livstidsstraff och planerar nu att gifta sig, men tilllåts inte att träffa varandra av Kriminalvården.

Annons:

För åtta år sedan dömdes en kvinna det uppmärksammade mordet i Förlösa. Under vistelsen i fängelset har hon nu fattat tycke för en annan morddömd kvinna på en annan anstalt via brevväxling. De båda kvinnorna vill nu gifta sig, men nekas att träffa varandra av Kriminalvården. Myndigheten menar att detta kan utgöra en säkerhetsrisk, det rapporterar SVT Nyheter.

"Säkerhetsrisk"

Den ena kvinnan avtjänar sitt straff på Hinseberg och den andra kvinnan avtjänar sitt straff på anstalten i Ystad. Kriminalvården var först med att avslå kvinnornas begäran om att få träffas. Man menar att de båda är dömda för grova vålsdbrott och att ett okontrollerat besök under permission skulle kunna äventyra anstaltens säkerhet. Kvinnorna överklagade beslutet till Förvaltningsdomstolen, men även där avslogs begäran.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt