Annons:

Regionen gick ut med fel siffror – fyra vårdas på sjukhus

Foto: MostPhotos

Regionen gick ut med fel siffror – fyra vårdas på sjukhus

Region Kalmars dagliga uppdatering av covid-19-läget släpptes nyss. Fyra nya positiva självtest har konstaterats. Regionen gick först ut med att ingen vårdades på sjukhus – vilket visade sig vara felaktiga siffror.

Annons:

Antalet smittade i bekräftad covid-19 i Kalmar län, som provtagits inom hälso- och sjukvården, ligger på 637. Det är ett oförändrat antal jämfört med gårdagens siffror. 8 776 prover, cirka 70 fler än i går, har analyserats i regionens provtagning.

Antalet självtest i länet fortsätter öka. Av 3 917 beställda självtest har 2 953 analyserats av företaget InfoSolutions. Totalt är antalet positiva självtest uppe i 113, fyra fler än i går.

I går vårdades fem personer på sjukhus. Enligt regionens senaste uppdatering är det ingen som är i behov av sjukvård för covid-19 i länet. Totalt har 231 personer skrivits ut från sjukhusen, enligt samma uppdatering.

"Är det den uppgiften vi har gått ut med, är det den uppgiften som gäller", säger regionens pressjour när vi vill försäkra oss om att uppgiften stämmer.

Vid 12.15-tiden gick regionen ut med en rättelse: 

"I natt har data angående covid-19-patienter av någon anledning inte hämtats från våra system som den ska. I dag har vi fyra inlagda patienter på vårdavdelning, ingen på intensiven", skriver regionen i ett mejl.

Fortsatt är det 31 personer som avlidit till följd av covid-19 på länets sjukhus.

Nytt fall i Hultsfred

Från och med i måndags ändrade regionen sin coronarapportering när det gäller fall per kommun. Nu räknas även egenprovtagningen in – och det ger stora skillnader för en del kommuner, framför allt Vimmerby. 
Västerviks kommun har 93 fall (93 i går), Hultsfreds kommun 23 fall (22 i går) och Vimmerby kommun 33 (26 i måndags och 32 i tisdags). Kalmar har flest med 259 och Oskarshamn har 63.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt