Annons:

”Jag blev bortkörd från tomten”

En kvinna körde bort Eva Johansson, från området runt fd Roddklubben i lördags.

”Jag blev bortkörd från tomten”

Eva Johansson från Västervik tänkte se efter om den badplats som hon använde vid före detta Roddklubben fanns kvar och gick in på tomten, men blev bortkörd.

- Vad jag förstår är det inte privat mark, säger Eva.

 

  

Annons:

Eva Johansson har följt händelserna med huset i Kålgårdsviken med stort intresse. Framförallt för att den badplats hon brukade nyttja försvann när en ny fastighetsägare tog över och allmänheten sedan dess inte fick gå in på tomten. Förra veckan kom dock Mark-och miljööverdomstolens dom i ärendet som menar att den strandskyddsdispens som getts inte längre gäller. Tidigare har även fastighetsägare dömts att ta bort grinden så att allmänheten kan gå in på tomten, vilket han har gjort.

I lördags eftermiddag gick Eva Johansson och en vän till henne in på tomten för att titta till badplatsen hon använde förr. När hon kom en bit in på tomten blev hon anmodad att lämna området.

-        Det var en kvinna som kom ut ur ett av husen och sa att vi skulle gå från tomten, då det var privat mark, säger Eva.

De lämnade området omedelbart.

Kort där efter ringer hon till vår tidning och berättar vad som hänt. DVV åker till platsen och går in på tomten för att fråga fastighetsägaren varför allmänheten körs bort, men ingen finns där som kunde svara på frågor.

Istället kontaktar DVV fastighetsägaren på telefon under måndagen.

- Jag jobbar hela dagen och kan inte prata med dig, säger han.

Hur länge jobbar du så kan jag ringa senare?

- Jag jobbar väldigt sent i kväll vi kan inte prata då heller, säger fastighetsägaren.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt