Annons:

”Ta bort de svartbyggda bryggorna”

En person har yttrat sig om detaljplanen i Amerikaområdet och vill att kommunen tar bort bryggorna längs med strandkanten och gör en allmänbadplats där istället.

”Ta bort de svartbyggda bryggorna”

En person har yttrat sig om Västerviks kommuns detaljplan över Amerika-området. Personen framför sex punkter som kommunen bör se över. Bland annat att de svartbyggda bryggorna i Gamlebyviken ska tas bort.

Annons:

Syftet med en ny detaljplan över Amerikaområdet, är att skapa förutsättningar för de boende i området att uppföra balkonger tre meter från fasad samt att suterrängvåningar får anordnas utöver angivet högsta antal våningar, skriver Västerviks kommun på sin hemsida.

En person har nu skickat in synpunkter på detaljplanen som nu ligger ute till samråd fram till den 31 augusti i år. De sex punkterna som personen vill förändra handlar om det upprättas en särskild skötselplan för området, både när det gäller grönytor och allmänhetens tillgänglighet till vattenområdet längs med Gamlebyviken. Det innebär också att de svartbyggda bryggorna ska tas bort, skriver personen.

Vill se kommunal badplats

Personen vill också att cykelbanorna i området ses över för att öka trafiksäkerheten. Det gäller även vilka gator som ska ha genomfartstrafik.

Invånaren anser att fastigheterna närmast Gamlebyviken inte bör få byggas högre än vad dagens plan tillåter och inte heller bör tillåten byggnadsarea ändras.

Personen vill också att det i den nya detaljplanen ska peka på att en kommunal badplats för allmänheten ska få möjlighet till fler stadsnära bad.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt