Annons:

Blind man nekas ekonomiskt bistånd

En blind man nekas ekonomiskt bistånd - då han inte står till arbetsmarknadens förfogande

Blind man nekas ekonomiskt bistånd

En blind man från Västerviks kommun, nekas ekonomiskt bistånd av kommunstyrelsen i Västerviks kommun. De menar att mannen inte uppfyller kraven för att ges bistånd enligt socialtjänstlagen.

 

  

Annons:

Mannen överklagade kommunstyrelsens beslut till Förvaltningsrätten och menar att det ekonomiska biståndet ska beviljas, då han är blind och har svårt att få ett arbete. Han lovar att snarast komma in med ett läkarintyg.

Kommunstyrelsen vidhåller sitt beslut att mannen inte ska beviljas ekonomiskt bistånd så länge mannen inte kan visa upp ett läkarintyg på att han inte kan arbeta samt att han inte är inskriven hos Arbetsförmedlingen.

Enligt ett underlag från en läkare på en hälsocentral finns inget underlag för sjukskrivning och någon form av sysselsättning skulle vara positivt för honom, enligt läkaren.

Mannen har heller inte varit mottaglig för att ta emot den hjälp som erbjudits honom på syncentralen.

Förvaltningsrätten skriver i sin dom att det inte framkommit något godtagbart skäl för att mannen inte ska kunna stå till arbetsmarknadens förfogande. Han har därför inte rätt till yrkat bistånd och överklagan avslås.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt