Annons:

Teckningsoptioner kan ge Inzile AB drygt 30 miljoner kronor

Peter Swärd visar produktionsytorna där de lätta lastbilarna där Inzile tillverkar sina lätta elfordon.

Teckningsoptioner kan ge Inzile AB drygt 30 miljoner kronor

Från den 1 till 30 augusti kan de som har köpt teckningsoptioner för Inzileoptioner omvandla två av dess optioner till en aktie.

- Väljer man att lösa in två optioner till en aktie erlägger man också 12,25 kronor per aktie, vilket är en bra investering då aktien står i 40 kronor, säger Peter Wergens, CFO, Cheif Financial Officer, ansvarig för att bolaget håller sig inom de ekonomiska ramarna.

  

Annons:

Inzile är ett svenskt företag som tillverkar och säljer eldrivna lätta lastbilar. Tillverkning sker i Västervik och där finns även huvudkontoret.

- Elbilarna riktar sig till storstäder som kräver särskilda fossilfria fordon, på det viset finns ett sug efter den fordonstypen, säger Peter Wergens.

Intresset för de lätta lastbilarna har varit stort, men företaget vill växa långsamt och på bred front.

- Vi följer vår plan som säger att vi ska hinna bygga 360 fordon i år. De fordonen ska vi inte leverera till en beställare utan till fyra olika kundsegment, säger Peter Wergens.

Chans att lösa in teckningsoptioner

Den 27 juni 2019 noterades Inzile på Nataq First North Growth Market. Det handlade om optioner, som senare ger rätt att köpa aktier i bolaget.

- För två optioner får man rätt att köpa en aktie, mellan den 1 till 30 augusti i år. Vill man göra det erlägger man också 12,25 kronor per aktie. Om samtliga som tecknat optioner gör det skulle bolaget få drygt 30 miljoner kronor. Det är en bra affär, då Inzile:s aktie står i ett värde i dag på 40 kronor, säger Peter Wergens.

Hur ser planerna ut för Inziles framtid?

- I år ska vi bygga 360 fordon i Västervik. Nästa år ska det ökas till 500 fordon och 2022 ska 1 000 fordon byggas i Västervik. Om efterfrågan ökar står vi inför ett val, att bygga ut Västerviksfabriken eller att bygga fabriker på andra håll i landet, säger Peter Wergens.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt