Annons:

Därför finns det ingen förvarningsskylt om att hastigheten sänks vid Mommehål

Därför finns ingen skylt som förvaranar hastighetssänkningen vid Mommehål.

Därför finns det ingen förvarningsskylt om att hastigheten sänks vid Mommehål

I slutet av juli sänktes hastigheten på E22 förbi infarten till Mommehåls Flygplats. Någon information innan det blir en hastighetssänkning, finns inte vilket fått personer i Västervik att reagera.

Annons:

Hastigheten vid den aktuella sträckan gjordes i slutet av juli, då Trafikverket ansåg att hastigheten var för hög på den sträckan samt att det har hänt flera svåra olyckor när människor ska passera E22 vid avfarten till Mommehål.

Några personer har uppmärksammat att det är olika skyltat på E22 när hastigheten sänks.

- Både vid Hjortenbaden och Almvik finns det en skylt som talar om att hastigheten kommer att sänkas både söder – och norrgående riktning, men så är det inte vid Mommehål, där sänks hastigheten utan förvarning, skriver en man.

DVV kontaktade Trafikverket som berättar att det är olika hur de förvarnar en hastighetssänkning.

- Det är inte alltid vi förvarnar om att hastigheten kommer att sänkas. Vid de tillfällena sätter vi upp en skylt med större siffror som visar att hastigheten sänks, säger Trafikverkets presstalesperson.

Vid de andra platserna som personen nämner i sitt meddelande, Hjortenbaden och Almvik, är det inte en raksträcka, utan det är en kurva innan hastigheten sänks eller/och en backe som hindrar bilförare att se hastighetssänkningen innan de ser skylten.

Den aktuella vägsträckan vid Mommehål är en raksträcka.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt