Annons:

Ny gymnasieskola i Västervik nästa år

Redan till hösten 2021 startar en ny gymnasieskola i Västervik, Artista. Skolan erbjuder etiska program med tydlig inriktning på artist/musiker, musikproduktion och dans. Det skriver Joachim Björkman i ett pressmeddelande.

Annons:

Målet med Artista är att erbjuda en kvalitetsutbildning som är tydligt kopplad till musik- och underhållningsbranschen. Redan nu, när det är 365 dagar kvar till premiären av Artista kan intresserade framtida elever göra en intresseanmälan på Artistas hemsida.

- Vi har arbetat fram ett riktigt spännande utbildningskoncept under våren för Artista. Den här skolan kommer bli riktigt vass med en tydlig koppling till branschen genom bland annat gästlärare, workshops och seminarier. Artista erbjuder tre olika pro?ler på det estetiska programmet; artist/musiker, musikproduktion och dans, berättar Joachim Björkman på Artista.

 - Första året kommer skolan erbjuda upp till 30 platser och man kan söka till skolan från hela Sverige. Just nu skissar vi på lokalerna och hur skolan ska se ut. En viktig del med Artista är att skapa en miljö och atmosfär som verkligen känns på riktigt. Vi kommer bygga en konsert- och showarena kopplad till skolan med scen, ljus och ljud, säger Joachim Björkman.

- På vår hemsida och i våra sociala kanaler kommer man att kunna följa hur skolan tar form. Ända fram till premiären om 365 dagar. Allt från hur klassrummen byggs upp, vilka gästföreläsare vi bokar och hur arenan tar form. Det kommer bli jättespännande att följa resan fram till augusti nästa år, säger Joachim Björkman på Artista.

Det estetiska gymnasieprogrammet på Artista kommer erbjuda tre pro?ler med riksintag; Artist/ Musiker, Musikproduktion och Dans. Skolan startar i augusti 2021 i Västervik och man ansöker på samma sätt som till andra gymnasieutbildningar.

Huvudman för skolan är Kunskapsnavet som drivs av Joachim Björkman, Peter Habbe och Michael Claesson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt