Annons:

Kommunernas upphandling gick rätt till – domstol avslår överklagan

Förvaltningsrätten i Växjö förkastar ett överklagande gällande kommunal upphandling.

Kommunernas upphandling gick rätt till – domstol avslår överklagan

Ett företag som säljer och tillverkar tyngdtäcken överklagade Västerviks kommuns upphandling av produkten, sedan de ansåg att upphandlingen inte gått rätt till. Nu har Förvaltningsrätten i Växjö tittat på ärendet och avslår företagets överklagan.

Annons:

Det handlar om tyngdtäcken som upphandlades till elva kommuner i Kalmar län och som administrerades av Västerviks kommun. Bland kommunerna som deltog i upphandlingen var Vimmerby och Hultsfred.

Det kom in fem anbud i upphandlingen där lägst pris skulle antas. Ett företag skickade in tre olika typer av tyngdtäcken, där ett av täckena utvärderades men inte de övriga två.

Uppfyller inte kraven

Företaget anser att Västerviks kommun brustit i sin utvärdering och diskvalificerat de övriga två. Därför överklagade de upphandlingen till Förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten har gått igenom ärendet och kommit fram till kommit fram till att bolaget inte kan påvisa att kommunerna handlat i strid mot LOU (Lagen om Offentlig Upphandling).

Istället menar rätten att företagets produkter inte uppfyller kraven som ställs i upphandlingen. Därför ska företagets överklagan förkastas.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt