Annons:

Akzo Nobels lokaler är till salu i Gamleby

Akzo Nobels lokaler är till salu för 10 miljoner kronor.

Akzo Nobels lokaler är till salu i Gamleby

Akzo Nobels företagslokaler är nu till salu i Gamleby. Det är totalt ca 16 000 kvadratmeter där begärt pris är 10 miljoner kronor.

Annons:

Hösten 2013 kom beskedet från Akzo Nobel att man skulle lägga ner färgtillverkningen i Gamleby fabriken. Under flera år har fastigheten stått tom men nu är den ute till försäljning.

- Det är en stor fastighet på cirka 16 000 kvadratmeter lokalyta där det bland annat finns stora pelarfria ytor och högt till tak, säger Larssan Lundberg, vid Bjurfors Näringsliv, som säljer lokalerna.

Nu söker företaget efter nya ägare till lokalerna som kan ge fastigheten nytt liv.

Vad kan lokalerna användas till?

-  De kan användas till olika typer av logistik, lager och produktion. Det finns en kontorsbyggnad som bland annat kan användas till kontorshotell samt flertalet labbrum, säger Larssan Lundberg.

Han säger också att fastigheten kan antingen köpas av en aktör som behöver ytorna i egen regi alternativt någon som väljer att dela upp de olika lokalerna och hyra ut dem till olika företag och verksamheter, som att skapa företagshotell.

- Det finns även exempel på lokala entreprenörer runtom i landet som har köpt den här typen av fastighet och utvecklat dem till till exempek. upplevelseverksamhet för lokalbefolkningen och turism vilket kanske även är möjligt här.

Vad kostar fastigheten?

-  Begärt pris är 10 miljoner kronor. Tittar man på hur många kvadratmeter man får för det priset är det ett bra pris.

Det har varit färgtillverkning i delar av de lokalerna, vilket kan ha medfört skador på miljön både inne och i anslutning till lokalerna. Är det sanerat?

- Det är miljöutrett och det har gjorts miljöundersökningar, säger Larssan Lundberg.

Viktigt vad som händer med fastigheten

Dan Nilsson (S) kommunstyrelsen ordförande säger att det är viktigt vad som händer med fastigheten.

- Vi följer frågan noggrant, det är oerhört viktigt att något händer med fastigheten. För kommunen är det väldigt prioriterat att det kommer nya verksamheter i dessa strategiskt viktiga lokaler. Det är viktigt för Gamleby men också för hela Västerviks kommun, säger Dan Nilsson.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt