Ett Café i Västervik får kritik av livsmedelsinspektörer. Foto: Pixbay.
Kontrollen genomfördes av livsmedelsinspektörer från Miljö-och byggnadskontoret i förra veckan. Den visar att det fanns flera brister i Caféet som handlar om säker hantering och separering, rengöring och den personliga hygienen.
I livsmedelsinspektörernas protokoll går att läsa at Caféets lokaler var i behov av rengöring. Det handlar om golv, bakbord och handtag till kyl-och frys som var smutsiga. Det förvarades ovidkommande saker i förråd och på golvet som inte användes i verksamheten, vilket bidrog till att det var svårt att hålla rent. Städutrustningen förvarades i ett bristfälligt städutrymme.
Den personliga hygienen var också eftersatt då personalen inte använder arbetskläder.
Uppmärkningen av allergena ingredienser var bristfällig och man kunde inte redovisa innehållet i vissa produkter.
En ny inspektion kommer att göras i mitten av oktober för att se om Caféet har åtgärdat bristerna.