Annons:

TRAFIKEN TILL GOTLAND ÅTERUPPTAS NÄSTA SOMMAR

Bobo Werkelin, Gunnar Boman, Dan Nilsson, Adam Jacobsson, Christer bruzelius och Harald Hjalmarsson.

TRAFIKEN TILL GOTLAND ÅTERUPPTAS NÄSTA SOMMAR

Det finns en samsyn mellan Destination Gotland och Västerviks kommun om blir färjetrafik till Gotland 2021. Hur den kommer att se ut ska man titta närmare på under hösten. Det finns en hake och det är hur Coronapandemin utvecklas.

Annons:

I onsdags träffades representanter för Destination Gotland och företrädare för Västerviks kommun, Västervik Framåt och Västervik Resort AB på Slottsholmen i Västervi  för att diskutera färjetrafik till Gotland nästa sommar.

– Vårt önskemål är att ta upp färjetrafiken till Västervik nästa år, säger Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland.

Hur och vilka tider som passar de båda destinationerna bäst diskuterades på mötet och det fanns en ömsesidig vilja att trafiken ska komma igång under sommaren 2021.

– Vi har ett förslag på att avgången från Västervik avgår klockan 09:00 och är framme i Visby 11:30. Avgång klockan 20.00 från Visby, så att resenärer hinner besöka Gotland över dagen, säger Christer Bruzelius.

Han ser fram emot ett fortsatt samarbete med Västervik som destination och säger samtidigt att det finns en hake och det är hur Coronapandemin utvecklar sig.

Viktigt för Västervik

Färjetrafiken mellan Visby och Västervik är viktig för båda destinationerna. Västervik ses som ett nav i besöksnäringen med närheten till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, men även med närheten till Kalmar och Öland.

Varför är det viktigt för Västervik?

– Det är ett symbolvärde att ha kontakt med Gotland. Vi ligger i samma region som är kommersiellt viktig för både Västervik och Gotland, säger Niklas Lind, Västervik Framåt.

Under dagen samtalade man om hur länge Destination Gotland ska ha trafik mellan Västervik och Visby. Gunnar Boman, Västervik Resort AB ser gärna att trafiken förlängs med en till två veckor. Sommaren 2019 slutade färjetrafiken vecka 33.

– Vi har många olika målgrupper och en av dem är resenärer som vill resa till Gotland. Vi vill gärna paketera ihop en smakfull semester för dem, vilket skulle kunna förlänga vår högsäsong om färjan gick en eller två veckor till, säger han.

"Fler besökare i augusti i år"

Även Destination Gotland ser en fördel i att förlänga sommarsäsongen.

– Vi har fått en förlängd säsong och fler besökare i augusti i år, säger Adam Jacobsson, marknadsansvarig på Destination Gotland.

Samma synsätt har Bobo Werkelin, från Kneippbyn Camping, som ser fördelar med samarbetet med Västervik.

- Det är jätteintressant. Vi ser att många har valt att resa inom landet i år och det tror jag att man kommer att fortsätta med även nästa år, då man sett hur fint det är här under sommaren. Istället för en charterresa kommer fler att välja semestra hemma även nästa år, säger han.

Bra samsyn

Deltagarna i mötet tyckte att de fått en bra samsyn och att de båda kan dra nytta av varandra.

– Semestrar man i Västervik eller i Visby ska man ha möjligheten att även resa till de båda destinationerna. Jag tycker vi har fått en bra samsyn i vårt arbete och vi kommer att ta med oss det till Visby, säger Adam Jacobsson.

Destination Gotland har också lagt till en extra resdag under veckan. Nästa sommar ska färjan avgå sex dagar i veckan från Västervik.  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt