Annons:

Ulvaeus ger sig in i debatten om klaner –

Björn Ulvaeus ger sig in i debatten om klaner. Foto: Stefan Härnström/Arkiv

Ulvaeus ger sig in i debatten om klaner – "Hotar samhället på djupet"

Björn Ulvaeus ger sig nu in i debatten om klanbrottslighet i Sverige. I en artikel i Dagens Nyheter föreslår ABBA-legendaren från Västervik att sekretesslagstiftningen bör luckras upp.

Annons:

Profilen oroar sig för den ökande klanbrottsligheten och menar att den på djupet hotar samhället. I Dagens Nyheter skriver Ulvaeus att "den förödmjukar alla solidariska medborgare och skattebetalare". 

Nu vill Ulvaeus att Sverige kompromissar med integriteten för att komma till rätta med brottsligheten.

”När kriminella gäng raserar förtroendet för våra viktigaste institutioner är det dags att tänka om i frågor som rör integriteten. Målet måste i första hand vara att göra så att livet för den kriminelle blir mycket tungt att leva", skriver Björn Ulvaeus i DN. 

Vill ändra lagstiftningen

Han anser att den nuvarande sekretesslagstiftningen omöjliggör för samhället att slå hårt mot de kriminella gängen och vill ompröva lagarna samt undersöka om sekretesskydden är lika relevanta i dag som när lagarna skrevs.

Han påpekar i sin artikel att för bara några år sedan ifrågasattes säkerhetskameror på offentliga platser av integritetsskäl – medan de i dag accepteras av de allra flesta. På samma sätt kan man anpassa andra delar av sekretesslagarna ”till dagens verklighet”, anser han.

2016 skrev Ulvaeus ett debattinlägg där han föreslog att övervakningskameror skulle sättas in i kampen mot jihadister och islamister. 

”Kriminella gäng håller på att rasera förtroendet för institutioner som är byggda för att skapa trygghet och omsorg om de mest sårbara i vårt samhälle. Situationen börjar bli ohållbar”, skriver han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt