Annons:

Stor utbildningskonferens arrangeras i Västervik

En stor utbildningskomferens arrangeras på Campus i Västervik nästa vecka.

Stor utbildningskonferens arrangeras i Västervik

Flera frågor om hur utbildning ska få Sverige att växa ska diskuteras på Nya vägar – konferensen som hålls under två dagar, delvis digitalt och delvis på Campus i Västervik. Det skriver Campus i Västervik i ett pressmeddelande.

Annons:

Det är ett späckat program vid utbildningskonferensen den 30 september till den 1 oktober som delvis genomförs på Campus i Västervik. Många namnkunniga personer  att diskutera frågor som ”Hur kan vi se till att högre utbildningar når fler så att hela Sverige kan växa och vad ställer vi för krav på samverkan och vilka politiska beslut måste till.

Matilda Ernkrans (S) (minister för högre utbildning), Therese Svanström (ordförande, TCO), Magnus Wallerå (Svenskt Näringsliv) och Simon Edström (SFS) är några av namnen. Det blir också inspiration från University of the Highlands and Islands i Skottland, som har hittat smarta lösningar för att överbrygga stora avstånd vad gäller högre utbildning. Konferensen, som direktsänds från Västervik med talarna på plats, modereras av Johan Wester.

Nya vägar 

Konferensen är en del i projektet Nya Vägar som syftar till att hitta hållbara metoder för att högre utbildning och livslångt lärande ska nå fler. Projektet inleddes 2014 av Linnéuniversitetet, Campus Västervik och Högskolan Väst och finansieras mellan 2017–2020 av VINNOVA. Totalt ingår fem universitet/högskolor samt fem kommuner i projektet. Även Företagsekonomiska institutet (FEI) deltar som partner i konferensen.

- Vi har runt 200 anmälda deltagare från hela landet – från akademin såväl som från kommuner och andra aktörer. Vi är glada över att vi kunnat få med så pass många tunga namn i programmet. Det visar på att frågan är oerhört viktig för att hela Sverige ska kunna blomstra och att vi kan behålla vår position som kunskapsnation, säger Lena Lindhé, samverkansstrateg på Högskolan Väst och projektledare för Nya Vägar.

- Det är värdefullt att våra talare på konferensen kommer hit till Västervik. Vi på campus visar gärna hur vi arbetar med att tillgängliggöra högre utbildning och forskning lokalt och regionalt, säger Jerry Engström, campuschef, Campus Västervik.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt