Annons:

Nekas ekonomisk ersättning – har inte gjort framtidsplan

Förvaltningsrätten avslår ett överklagande om ekonomiskt bistånd.

Nekas ekonomisk ersättning – har inte gjort framtidsplan

En kvinna från Västervik nekades ekonomiskt bistånd av Västerviks kommun på 50 procent. Anledningen var att kvinnan inte skrivit in sig hos Arbetsförmedlingen i tid samt att hon inte gjort någon framtidsplan för att bli självförsörjande.

Annons:

Kvinnan är sjukskriven på 50 procent för psykisk ohälsa. Det är den inkomst som hon har. Det är därför som hon söker ekonomiskt bistånd. Hon nekades det av kommunstyrelsen då hon inte skrivit in sig hos Arbetsförmedlingen som arbetssökande för ett deltidsarbete samt att hon inte kunde redovisa någon godtagbar planering för att bli självförsörjande.

Kvinnan överklagade beslutet till Förvaltningsrätten som tittat djupare i ärendet. De anser att kvinnans läkarintyg visar att hon har en nedsatt arbetsförmåga, men inte så mycket utan att hon kan arbeta de resterande 50 procenten. Eftersom hon bedöms kunna arbeta deltid har hon inte gjort allt som krävs för att få ekonomiskt bistånd, då hon inte skrivit in sig hos Arbetsförmedlingen. Hennes överklagande ska därför avslås, skriver Förvaltningsrätten.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt