Annons:

Coronaviruset 29 september – tio nya dödsfall i dag

Antalet smittade ökar i Sverige för femte veckan i rad. Foto: MostPhotos

Coronaviruset 29 september – tio nya dödsfall i dag

I dag rapporterar Folkhälsomyndigheten om tio nya dödsfall. Ökningen ska ses i jämförelse med siffrorna som presenterades i fredags.

Annons:

Sverige är nu uppe i 5 890 dödsfall i covid-19. Jämfört med i fredags har antalet bekräftade fall ökat med 1 543 fall. Totalt är det nu 92 466 fall och för femte veckan i rad ökar antalet bekräftade fall i Sverige.

Under förra veckan genomfördes 128 842 tester och 2,4 procent av dem var positiva. 

– Vi ligger fortfarande på en relativt låg nivå. Vi börjar närma oss de nivåer vi hade tidigt i våras, men då hade vi en helt annan testning så det går inte jämföra antalet, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.  

Mer än var fjärde fall i Stockholm

Av fallen i Sverige finns cirka 25 000 i Stockholm. Kalmar län har 924 (+6 jämfört med i fredags) fall. 64 i Kalmar län har avlidit, vilket är samma siffra som i fredags.

– Det skiljer sig väldigt mycket åt mellan de olika regionerna. Överlag är det stora skillnader, men den ökning vi ser på riksnivå ser vi i olika regioner. Nu hittar vi var smittan finns och systemet fungerar. Vi förväntar oss att man ska få bukt med de utbrott som finns.

Sedan i fredags har ytterligare sex personer skrivits in på IVA i Sverige och nu är det 2 605 personer som blivit det under pandemin.

I världen finns det nu 33,6 miljoner fall och 1,01 miljoner har dött.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt