Annons:

Åklagaren: Man våldtog minderårig och hotade att döda henne

Mannen åtalas nu vid Kalmar tingsrätt.

Åklagaren: Man våldtog minderårig och hotade att döda henne

En man i 30-årsåldern, boende i Västerviks kommun, åtalas för att ha våldtagit en minderårig, närstående flicka vid flera tillfällen. Mannen har sedan flickan blev gravid, uppmanat henna att genast göra abort samt hotat döda henne om hon anmäler händelserna till polisen. Det menar åklagaren som i dag lämnade in sin stämningsansökan.

Annons:

Enligt åtalet har mannen visat en kniv för flickan och hotat henne och sagt att hon ska vara tyst innan han förgreps sig på henne genom att ha samlag med henne. Brottet ska bedömas som grovt då mannen visat särskild hänsynslöshet och missbrukat sitt förtroende som närstående, skriver åklagaren i i sin stämningsansökan. Våldtäkten genomfördes i juni 2019 och mannen fortsatte med våldtäkter av flickan fram till oktober samma år, då flickan blev gravid.

Mannen åtalas för grov våldtäkt av barn i två fall, övergrepp i rättssak i två fall, då han har hotat att skada eller döda flickan för att hindra henne att lämna uppgifter till polisen gällande våldtäkterna.

Efter att flickan blev gravid har mannen också hotat att döda henne eller misshandla henne brutalt om hon inte gjorde abort. Han hotade också att döda henne om hon berättade om våldtäkterna han utsatt henne för i förhör med myndigheter.

Han åtalas också för olaga hot i ett fall och flera fall av ofredande då han skrivit många sms där han kallat flickan för hora och andra kränkande meddelanden.

Mannen greps i slutet av augusti och har suttit frihetsberövad sedan dess. Om mannen döms kommer han att begäras utvisad från Sverige. Den åtalades inställning till anklagelserna framgår inte av åtalet.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt