Annons:

Kvinna tvingades fly från sitt hem-fick inte ekonomiskt stöd av kommunen

En kvinna var tvungen att snabbt fly från sitt boende då det blivit röjt. Hon sökte ekonomiskt stöd av kommunen som nekade henne. Nu gör Kammarrätten en annan bedömning. Foto: Pixbay.

Kvinna tvingades fly från sitt hem-fick inte ekonomiskt stöd av kommunen

En kvinna i Västervik tvingades fly snabbt tillsammans med sin dotter från det boende hon levde i. Hon sökte stöd av kommunen som erbjöd henne skyddat boende, men det låg i närheten av hennes tidigare adress vilket skulle göra det möjligt att hon eller dottern upptäcktes. Hon krävdes dessutom på uppsägningshyra av hyresvärden då hon flytt sitt boende. Något ekonomiskt stöd fick hon inte av kommunen.

Annons:

Kvinna tvingades fly snabbt från sitt tidigare boende i Västervik tillsammans med sin dotter. Hon lämnade Västervik och sålde alla sina värdesaker för att komma undan. Hon sökte också ekonomist stöd av kommunstyrelsen men nekades det av olika skäl.

Kvinnas bostad i Västervik hade röjts och hon lämnade in intyg från säkerhetspolisen om att hon var tvungen att bo på en adress där hon inte kändes igen. På eget bevåg lämnade hon snabbt Västervik och flydde till en annan plats i landet.

Hon har hela tiden agerat efter de råd hon fått av socialkontoret och där visat upp handlingar från sitt tidigare boende i en annan kommun samt från säkerhetspolisen.

Kommunstyrelsen anser att kvinnan tackat nej till den hjälp de kunde ge henne i form av skyddat boende. De anser också att det saknas skyddsbedömning samt kontoutdrag från kvinnan.

Överklagade

Kvinnan överklagade kommunstyrelsens beslut till Förvaltningsrätten som anser att kommunstyrelsen hade gjort rätt bedömning som avslog kvinnas ansökan om ekonomisk ersättning. Kvinnan överklagade till Kammarrätten i Växjö som gör en helt annan bedömning.

De skriver i domen att kvinnan ska beviljas ekonomiskt bistånd samt att kommunstyrelsen åter ska pröva om kvinnas uppsägningshyra under två månader kan betalas av kommunen. Det är Västerviks kommuns skyldighet att ersätta kvinnan ekonomiskt, även om hon nu flyttat till en annan kommun.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt