Annons:

Akut läge i grannlänet – går upp i stabsläge

Region Kronoberg ställer in planerade operationer eftersom coronaläget försämrats senaste veckan. Foto: MostPhotos

Akut läge i grannlänet – går upp i stabsläge

Operationer ställs in, inga bokade besök tillåts och allmänheten ombeds att avstå från icke nödvändiga besök i vården. Det är situaionen i Region Kronoberg där man nu gått i stabsläge efter en kraftig ökning av covidpatienter på sina sjukhus.

Annons:

Mellan fredag och tisdag steg antalet patienter på sjukhusen i Region Kronoberg från sju till 18. I går fattade grannregionen beslut om att gå upp stabsläge på sina sjukhus.

– Vi har valt att gå upp i stabsläge för att bättre kunna kraftsamla men också signalera att det här är på allvar. Infektionsavdelningen är sedan i förra veckan en covid-19-avdelning. Den här pandemin är inte över, säger Maria Wiltz, sjukhuschef.

Blivit smittade på sjukhusen

Flera patienter har fått sin diagnos medan de legat på sjukhus och det även medarbetare är smittade.

– Vi har både smittade patienter och medarbetare just nu. Det är svårt att uttala sig om hur de här personerna har blivit smittade, och smittspårning pågår fortfarande i flera fall, men det är väldigt olyckligt om smittspridning sker på våra sjukhus, säger Maria Wiltz.
Region Kronoberg genomför nu fler åtgärder. Planerade operationer ställs in, inga obokade besök tillåts bortsett från akuten och alla icke nödvändiga besök i vården ska personer avstå ifrån.

– Det som skiljer situationen nu från läget i våras är att det nu är mycket mer fullbelagt på sjukhusen. Samtidigt är det förkylningstider och mycket personal är hemma sjuk, säger Maria Wiltz.

Kalmar län har för närvarande ingen patient inlagd för covid-19 på sina sjukhus. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt