Annons:

Café i Västervik hotas av blockad

Ett Café i Västervik sätts i blockad av Livsmedelsarbetareförbundet på grund av företagets ovilja att skriva kollektivavtal.

Café i Västervik hotas av blockad

Livsmedelsarbetareförbundet hotar med total arbetsnedläggelse och sätta ett café i Västervik blockad om företaget inte går med på att skriva kollektivavtal. Stridsåtgärderna kommer att träda i kraft den nionde november.

 

  

Annons:

Maria Karlsson, ombudsman på Livsmedelsarbetareförbundet region öst, skriver att man har under lång tid försökt få till kollektivavtal för att skydda sina medlemmar på Cafét i Västervik. Arbetsgivare vägrar skriva kollektivavtal som reglerar enhetliga arbetsvillkor som löne-och anställningsvillkor.

Åtgärderna som Livsmedelsarbetareförbundet hotar med är total arbetsnedläggelse samt blockad av allt arbete av anställda vid företaget inom kollektivavtalets tillämpningsområde. Det gäller även om arbetet utförs av någon annan.

Åtgärderna gäller tillsvidare till dess Livsmedelsarbetareförbundet och företaget träffar kollektivavtal eller varslet särskilt återkallas eller ändras. Stridsåtgärderna träder i kraft måndagen den nionde november klockan 10.00

Medlare utsedd

Bo Andersson är medlingsansvarig vid medlingsinstitutet berättar vad som kommer att hända fram över.

- Vi har fått in ett varsel från Livsmedelsarbetareförbundet och vi har utsett en medlare. Konflikten gäller att facket kräver kollektivavtal för sina medlemmar, säger han.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt