Annons:

JUST NU: STOPP FÖR ALKOHOL PÅ KROGEN EFTER 22

Regeringen kom i dag med besked om att införa alkoholstopp på krogar och restauranger efter klockan 22. Foto: Pixabay

JUST NU: STOPP FÖR ALKOHOL PÅ KROGEN EFTER 22

Regeringen är i full färd att förbjuda alkoholförsäljning efter klockan 22 på barer och restauranger som måste stänga en halvtimme senare. 
– Alltför många svenska har börjat slappna av, säger statsminister Stefan Löfvén vid dagens presskonferens.

Annons:

Statsminister Stefan Löfvén och socialminister Lena Hallengren (S) kallade till en pressträff på onsdagseftermiddagen till följd av den kraftiga ökningen med coronafall i Sverige. 

Statsministern presenterade en helt ny åtgärd där regeringen föreslår att alkoholservering på krogen förbjuds efter klockan 22.00 från 20 november till sista februari. Alla verksamheter med serveringstillstånd, till exempel barer, restauranger, pubar och nattklubbar, kommer stänga senast 22.30. 

– Vi måste alla tänka till. Hur håller vi avstånd till varandra så vi inte ökar på smittspridningen? Vårdpersonalen är slitna. Vi har alla ett ansvar att inte bidra till detta. Det är omdömeslöst att i stället att större samlingar hemma, säger Stefan Löfvén under dagens presskonferens.

Regeringen känner stark oro för att smittspridningen ökar i hela landet. 

– Tyvärr ser det ut som att vi går mot mörkare tider vad gäller smittspridningen. Alla indikationer pekar åt fel håll. Vi står inför ett läge som riskerar att bli nattsvart. Vi riskerar just nu i Sverige den situation vi hade i våras, säger statsministern Stefan Löfvén.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt