Annons:

BEKRÄFTAD SMITTA PÅ ÄLDREBOENDE I KOMMUNEN

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

BEKRÄFTAD SMITTA PÅ ÄLDREBOENDE I KOMMUNEN

Under torsdagen konstaterades två brukare och även personal på äldreboendet Erneborg i Gamleby smittade med covid-19. 

Annons:

Nu ska berörd personal och berörda omsorgstagare på boendet testas på det särskilda boendet på grund av de särskilt allvarliga risker smittspridning där innebär. 

– Det är väldigt viktigt att vi tidigt hittar smitta runt våra äldreboenden och övriga omsorgsverksamheter. Jag hoppas att vi kan stoppa den här smittan snabbt nu, säger Jörgen Olsson, socialchef i Västerviks kommun. 

På boendet Erneborg införs ett förnyat besöksförbud under tiden som det finns smittade eller misstänkt smittade. Personalen på boendet och kommunens hälso- och sjukvårdsenhet kommer också att se över om några andra åtgärder behöver sättas in på kort och lång sikt. 

– Det är ett allvarligt läge med smittspridningen i samhället nu och det är väldigt beklagligt att vi har fått in viruset på ett av våra särskilda boenden. Våra medarbetare på socialförvaltningen gör ett fantastiskt jobb i en pressad situation. Det är viktigt att vi alla hjälps åt och gör allt för att hindra smittspridningen i samhället, säger Jörgen Olsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt