Annons:

Västerviks gymnasium övergår till distansundervisning

Västerviks gymnasium övergår till distensundervisning den 7 december

Västerviks gymnasium övergår till distansundervisning

Skolchef Magnus Bengtsson har fattat beslut om att Västerviks gymnasium ska övergå till distansundervisning från måndagen den 7 december till den 6 januari nästa år.  Det skriver Västerviks kommun i ett pressmeddelande.

Annons:

Västerviks gymnasium har tidigare låtit flera program övergå till distansundervisning för att minska trängsel men från måndag blir det distansundervisning även för resterande program. Undantagna är elever på introduktionsprogrammen och elever med särskilda behov. Praktiska moment, prov och examinationer som inte går att genomföra på distans samt vissa laborationer kommer att genomföras på plats.

- Vi har sedan tidigare haft en beredskap kring det här och vi går nu ut med information till lärare och elever Det kan bli besvärligt för vissa som kämpar inför terminsavslutningen och jag vet att många upplever det som jobbigt med snabba omställningar, säger Jörgen Jonsson som är chef för gymnasie- och vuxenutbildningen.

- För årskurs ett är det en stor omställning men både tvåorna och treorna har varit med om det tidigare. Jag känner mig trygg med att både elever och lärare kommer att göra sitt bästa för att det ska fungera under den här korta tiden, säger Jörgen Jonsson.

Folkhälsomyndigheten betonade vid presskonferensen att effekten av distansundervisning ännu inte utretts och att övergången bör ske med försiktighet. Beslutet tas utifrån att vi ändå är i ett läge nu då smittspridningen ökar och de insatser som gjorts inte bedöms som tillräckliga. Också i Västerviks kommun fortsätter smittkurvan att öka.

- Vi gör detta som ett ytterligare steg i att begränsa smittspridningen som pågår i samhället just nu. Det är i kombination med övriga smittskyddsrestriktioner som det här kan bli effektivt. Om elever och andra medborgare inte följer de övriga rekommendationerna kommer vi inte vinna något på detta utan bara förlora värdefull utbildningstid. Därför vill jag vädja till både elever och medborgare att ta det här på allvar, säger Skolchef Magnus Bengtsson

Fortsatt lunchersättning

Eleverna ersätts för skolluncher under perioden med 40 kr per dag. Utbetalningen sker efter periodens slut.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt