Annons:

  • Långt mellan kunderna under måndagen

    Det var få kunder ute för att handla under måndagen. Restriktionerna om hur många som får vistas i butikerna har också hörsammats av butikerna.

  • Långt mellan kunderna under måndagen

    Julia Bodjo vid Clas Ohlssons i Västervik berättar att det ofta inte är så mycket kunder i butiken men att om de kommer mycket kunder finns en beredskap om att sätta in en entrévärd.

  • Långt mellan kunderna under måndagen

    Systembolaget har en skylt vid entrén som talar om att det kan ta längre tid än vanligt att komma in i butiken beroende på den nya restriktionerna i samhället.

Långt mellan kunderna under måndagen

Det var inte mycket kunder i butikerna i Västervik under måndagen. Om det beror på att många hörsammat de riktlinjer som regeringen satt upp eller om det beror på annat är svårt att säga.

Annons:

Det var få personer som var ute för att handla under förmiddag och lunchtid på måndagsförmiddagen. DVV besökte Storgatans galleria, där bland annat Systembolaget och Hemköp ligger, men det var väldigt lugnt.

- Vi har inte haft så mycket kunder idag. Vi har också en skylt i entrén till butiken som talar om att det inte får vistas så många kunder i butiken, säger en anställd på Systembolaget.

Det var få kunder på Hemköp också och i de övriga butikerna och matställena i gallerian.

Ljunghedens handelsplats

Det var även relativt få kunder i butikerna på Ljunghedens handelsplats i Västervik.

Till entrén till butikerna står information om hur många kunder som får vistas i varje butik. Enligt de senaste restriktionerna gäller en kund på tio kvadratmeter.

I entrén till Clas Ohlssons butik på Ljunghedens handelsplats står det tydligt att här fåt 78 personer vistas i butiken samtidigt.

- Det är ovanligt att vi har så mycket kunder i butiken samtidigt. Om vi märker att det börjar strömma in kunder i butiken kommer vi att sätta en entrévärd som stoppar kunderna och släpper in dem efter hand, säger Julia Bodjo, vid Clas Ohlssons i Västervik.

Under måndagsförmiddagen och lunchtiden var det ett snöoväder som drog in över Västervik, det kan ha påverkat viljan att ge sig ut för att handla under måndagen, det kan också vara de ökade restriktionerna som har påverkat människorna samt att rapporterna under helgen pekar på att smittspridningen av Covid-19 inte mattas av.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt