Annons:

Fånge försökte rymma från Västerviksanstalten – varnas

En fånge försökte rymma från Västerviksanstalten i mellandagarna- Nu varnas han

Fånge försökte rymma från Västerviksanstalten – varnas

En intern försökte rymma från Västerviksanstalten i samband med ett besök i en sporthall i anstalten den 27 december förra året. Internen nekar till att ha försökt rymma men får ändå en varning. Några dagar senare får internen ytterligare en varning för olämpligt uppträdande.

Annons:

Rymningsförsöket ska ha skett i samband med träning i en sporthall som finns på Västerviksanstalten. En intern ramlar och skadar foten vilket får anstaltspersonalen att rikta sin uppmärksamhet och hjälpa den skadade internen. En annan fånge går då mot dörren och ringer till bevakningspersonalen i en stentofon för att få sluss tillbaka till avdelningen. Personalen i sporthallen skriker år fången att sluta ringa, men han fortsätter. Personalen uppfattar detta som ett rymningsförsök.

Vid förhör några dagar senare nekar fången att han försökt rymma. Han menar att han inte hade sådana planer då han skulle släppas fri inom kort.

Kriminalvården ser mycket allvarligt på att mannen tryckt på stenofonen och att det ska betecknas som ett rymningsförsök och därför får mannen en varning.

Kastade snöboll

Några dagar senare i början av januari 2021 är flera interner ute på promenad tillsammans med personal från anstalten och internerna börjar kasta snöboll på varandra. Personalen uppmanar fångarna att sluta upp med snöbollskastandet vilket gör den fånge som misstänks för rymningsförsök upprörd.

Han ifrågasätter personalens beslut och kallar en av dem för fyrkanten, då han anser att beslutet är fyrkantigt. Personalen avbryter promenaden och fångarna får gå in. I samband med detta tecknar internen en fyrkant med handen till personalen.

Personalen menar att mannen har mycket negativ inverkan på de övriga medintagna och de lyssnar inte på personalens anvisningar. Senare förhörs fången återigen och det som framkommer är att ord står mot ord, men att kriminalledningen tror mer på personalen än fången och tilldelar honom ytterligare en varning.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt