Annons:

Fler kritiska röster angående Breviksplan

Två grannar till Breviksplan anser att det ska byggas bostäder någon annanstans än på ett grönområde som används av barn.

Fler kritiska röster angående Breviksplan

Det är fler personer som bor grannar med Breviksplan, skriver in till Västerviks kommun och är kritiska till den omarbetade detaljplanen för Breviksplan. De två senaste som svarat på samrådet menar att Breviksplanen ska vara kvar då den har ett värde som grönområde. Däremot ser båda en vinst i att bygga hus på andra grönområden i Västervik.

 

  

Annons:

En av personerna skriver till kommunen att det finns enormt många grönytor i Västervik där det går att bygga bostadshus på, men att bygga det på en fotbollsplan som ligger intill en skola är inte optimalt.

- Jag kan peka ut ett stort antal ytor som lämpar sig bättre som bebyggelseytor än Breviksplanen, skriver personen.

Personen menar att det är viktigt att ta tillvara barn och den nyfikenheten de besitter och kunna uppmana dem till fysisk aktivitet, vilket en grönyta gör.

- En sådan här yta ska inte bebyggas, skriver personen.

Skolan behöver grönytan

En annan person som svarat på samrådet, skriver att kommunen borde kunna hitta andra platser än Breviksplan för att bygga bostäder på. Nu riskerar grönytan att försvinna vilket minskar den fysiska aktiviteten hos barn.

Personen skriver också att Breviksskolans gymnastiksal är liten och därför är Breviksplan till stor nytta för Breviksskolans idrottslektioner som de kan hålla utomhus.

- Ni borde kunna hitta en bättre plats att bygga på, skriver personen i sitt samrådssvar.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt