Annons:

  • Efterlängtat återöppnande

    Anna Carlsson Biblioteksassistent.

  • Efterlängtat återöppnande

    Det var en kö vid klockan 10 på onsdagseftermiddagen för att människor ville hämta ut sina reserverade böcker.

Efterlängtat återöppnande

Västerviks Stadsbibliotek återöppnade under onsdagen och det var välkommet. Redan vid klockan tio när biblioteket öppnat hade det bildats en kö för att hämta ut reserverade böcker.

Annons:

Det var den 21 december som Västerviks kommuns krisledningsnämnd beslutade att stänga de fyra biblioteken i Västerviks kommun helt, efter ett beslut som regeringen hade fattat samma dag för att minska smittspridningen av Coronaviruset. Stängningen av de kommunala biblioteken skulle vara fram till den 24 januari, men det beslutet visade sig senare strida mot bibliotekslagen. Därför fattade regeringen ett nytt beslut som gav kommunerna rätt att återöppna biblioteken på ett Coronasäkert sätt.

I dag onsdagen den 13 januari öppnade Västerviks stadsbibliotek upp sina dörrar för take-away avhämtning av reserverade böcker och det var välkommet för många bokläsare i Västervik. En av dem var Anna-Lisa Hilén från Västervik.

- Det är jättebra att biblioteket åter har öppnat. Jag läser i vanliga fall två till tre böcker i veckan, säger hon.

Vilken typ av böcker läser du?

- Det är allt från biografier, till deckare och romaner.

Hon säger att hon har förståelse för beslutet att minska kontakten mellan människor under Coronapandemin samtidigt har hon saknar att få låna böcker.

”Roligt att vi kan öppna igen”

Anna Carlsson är biblioteksassistent vid Västerviks stadsbibliotek. Hon berättar att många människor har ringt och varit besvikna över att biblioteket har stängt.

- Idag är det däremot roligt att vi kan öppna igen. Vi har märkt att vi varit efterfrågade, säger hon.

Hon säger också det varit tråkigt när man inte kunnat ge svar på alla de samtal från personer som frågat när biblioteket ska öppna igen.

- Människor tycker det är tråkigt när vi har haft stängt, säger Anna Carlsson.

Biblioteken i Västerviks kommun har öppet för att hämta ut böcker som redan är reserverade vilket innebär att personalen kommer ut och lämnar ut de böcker som ska lämnas ut. Kunderna får stå utanför och vänta på att böckerna lämnas ut.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt