Annons:

Klart – då öppnar Västerviks gymnasium för undervisning på plats

Magnus Bengtsson barn-och utbildningschef vid Västerviks kommun.

Klart – då öppnar Västerviks gymnasium för undervisning på plats

Under hela dagen har gymnasieledningen arbetat på hur och när undervisning på plats kommer att starta. Nu har man arbetat fram en lösning som innehåller både fjärr-och närundervisning. På platsundervisning startar den första februari.

Annons:

Under tidig torsdagsförmiddag höll regeringen en presskonferens om hur undervisningen i landets gymnasieskolor skulle kunna förändras och rekommenderade att gymnasieundervisningen skulle kunna öppna upp succesivt genom att både erbjuda fjärr-och på platsundervisning. Gymnasieledningen i Västerviks kommun startade genast efter presskonferensen att arbeta med ärendet och har nu kommit fram till en modell för hur undervisningen ska gå till.

- Gymnasieledningen har arbetat fram en modell som vi bedömer kommer att bli bra, säger Magnus Bengtsson, barn-och utbildningschef i Västerviks kommun.

Modellen har olika lösningar för yrkes-och högskoleförberedande studier.

- Det beror på att de olika programmen har olika stort innehåll som måste göras på plats. Yrkesprogrammen måste ha mer på platsundervisning än de förberedande programmen, men båda kommer att ha fjärrundervisning, säger Magnus Bengtsson.

Redan idag kommer information att gå ut till elever och föräldrar om hur studierna kommer att gå till och det kommer också upp information på kommunens hemsida under eftermiddagen.

Start den 1 februari

Undervisningen på plats kommer att starta den första februari.

- Anledningen är att man tidigare fattat ett beslut om fjärrundervisning fram till den 29 januari samt att vi behöver tiden fram till dess att göra klok planering och en bra anpassning. Västerviks gymnasium är en stor organisation och vi behöver tid för att göra den här omställningen, säger Magnus Bengtsson.

Beslutet som fattats idag kan komma att omprövas.

- Ser vi att det kommer att behövas göras en omprövning kommer vi att göra det, säger Magnus Bengtsson.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt