Annons:

Så ser kommunala bolaget på regionens intresse för skolan

Sven-Åke Lindberg vd för TjustFastigheter som äger Ellen Keyskolan.

Så ser kommunala bolaget på regionens intresse för skolan

Under tisdagen släppte Region Kalmar län ett pressmeddelande om att de vill köpa Ellen Keyskolan för att utveckla sin verksamhet. Att Regionen har varit intresserade en tid av att köpa skolan är ingen nyhet för ägaren av skolan TjustFastigheter.

Annons:

Sven-Åke Lindberg är vd för TjustFastigheter som äger fastigheten Ellen Keyskolan verkar i. Han säger att det inte är någon nyhet att Region Kalmar är intresserade av att köpa huset där skolan bedriver sin verksamhet.

– Vi har vetat om att Regionen är intresserade av att köpa fastigheten. Men vi har inte fått någon formell förfrågan än. Får vi den förfrågan kommer vi att hantera och ta upp den frågan i styrelsen.

Sven-Åke Lindberg har förståelse för Region Kalmars tankar.

– Jag har förståelse för att Regionen vill köpa fastigheten. Den har ett nära läge till sjukhuset och de har ont om plats.

Politisk fråga

Politiken i Västervik har vid flera tillfällen snuddat vid frågan om att sälja Ellen Keyskolan till Regionen.

Barn- och utbildningsnämnden har haft fråga uppe. Senast som frågan var på politikernas bord i kommunstyrelsen var efter Pwc-rapporten, där man föreslog att Västervik bara skulle ha en högstadieskola. Vid byggandet av Bökensved finns det förslag på att en ny högstadieskola ska byggas på Bökensvedsområdet och Ludvigsborgsskolan och nuvarande Ellen Keyskolan ska slås samman.

Inväntar ni ett politiskt beslut om hur man tänker göra med sammanslagningen av två högstadieskolor?

– Naturligtvis gör vi det, men först av allt måste vi få en formell fråga av Regionen att ta ställning till, säger Sven-Åke Lindberg.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt