Annons:

En matproducent i Västerviks kommun får anmärkning av en livsmedelsinspektör för hur nedkylning av bland annat pajer fungerar.

Matproducent fick anmärkning vid livsmedelskontroll

Ett företag, som producerar och säljer maträtter i Västerviks kommun, fick anmärkning för hur den tillagade maten kyldes ned efter tillagning.

Annons:

Det var i mitten av december som miljö-och byggnadskontorets livsmedelskontrollant besökte företaget för att kontrollera personlig hygien, temperatur, tillagning och nedkylning av den mat som man tillagade.

Företaget fick en anmärkning när det gällde temperatur och kylning efter tillagning.

"Temperatur och tid efter tillagning kontrollerades inte vid nedkylning av pajer", skriver livsmedelsinspektören.

Livsmedelsinspektören skriver i sin rapport att det är en brist att inte ha en rutin att kontrollera temperaturen på det som man har tillagat. Nedkylning till max plus åtta grader ska ske direkt och inte vänta, för att förhindra att en hälsorisk uppstår.

Livsmedelsverket skriver att livsmedel som ska förvaras eller serveras kyld, ska kylas ned så fort som möjligt efter upphättning.

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

0 kommentarer

Lägg till ny kommentar

Kommentar *

Ditt namn*

Din e-post* (publiceras ej)

+ =  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Dagens Västervik. Genom att använda Dagens Västervik tjänster godkänner du detta. Här kan du läsa mer om cookies.Jag förstår, ta bort detta