Annons:

Kattstölden: Nya ägaren – vi kommer inte lämna tillbaka Floke

Floke eller Anton som han nu döpts till hos sin nya familj. Foto: Privat

Kattstölden: Nya ägaren – vi kommer inte lämna tillbaka Floke

De nya ägarna såg Floke eller Anton som han senare döptes om till på Hemlösa katter i Kalmars hemsida. De berördes och köpte katten. Och de kommer att behålla sitt nya husdjur. 

Annons:

Det har varit en infekterad debatt gällande Christian Johanssons katt Floke. Katten försvann från hans hem i Södvik den 24 februari och fångades senare in i en kattfälla. Den togs senare om hand av Hemlösa katter i Kalmar, fixades i ordning hos veterinär och såldes senare till Veronica Lind med familj i Västervik. 

Hon kände inte till vad som hade hänt, att det fanns en ägare på Öland som hade letat efter katten. Men hon ångrar inget. 

– Nej, vi har gjort Anton en tjänst. Här får den ett tryggt hem. Han kommer att vara inomhus, säger Veronica Lind. Som vi har förstått har den varit ute sedan i december. 

Det senare är en uppgift som dementeras av Christian Johansson. 

"Finns ett kontrakt" 

De var medvetna om det handikapp som katten hade, de har haft katter tidigare men just nu var det tomt på husdjur i hemmet. 

Enligt länsstyrelsen så är det inte tillåtet att fånga in katter med fällor eller att omhänderta katter, du ser inga problem här?

– Vi har köpt katten, det finns ett kontrakt. Det finns bara en ägare. Den andra ägaren tog inte hand om katten. Den var i dåligt skick innan katthemmet tog hand om den.

Det har också blivit personligt mellan Christian och Veronica. Han har hotat med att anmäla henne för häleri. Hon har i sin tur anmält Christian för hot efter en upprörd sms-kontakt, där han krävde att få tillbaka katten, annars skulle han besöka henne. 

Hemlösa katter i Kalmar har ännu en gång erbjudits att svara på frågor från Dagens Kalmar. Det har de vägrat, istället har de skrivit ett långt inlägg på Facebook där de försvarar sitt agerande.

"Vi åker inte runt och plockar in katter på måfå, vi rycker ut när det finns skadade katter, okända katter som ingen i närområdet vill kännas vid med mera. Det enda vi vill är att hjälpa så många oskyldiga varelser som möjligt", skriver de bland annat. 

Hela inlägget kan du läsa här. 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagensvastervik.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt