Annons:

Efter 37 mil på sadeln - nu är KFF-Måns framme i Örebro

I går anlände Måns Linge till Behrn Arena i Örebro efter 37 mil på cykelsadeln. I eftermiddag väntar Degerfors IF-Kalmar FF i fotbollsallsvenskan innan färden hemåt inleds - med bil. Foto: Privat

Efter 37 mil på sadeln - nu är KFF-Måns framme i Örebro

I torsdags morse satte sig Kalmar FF-supportern Måns Linge på cykeln i Kalmar. Att hålla löftet om att cykla till KFF:s första bortamatch var en självklarhet. I dag, 37 mil senare, vaknade han upp på ett hotellrum i Örebro, i eftermiddag väntar match mot Degerfors, och sedan är det dags för hemresa till Kalmar – med bil.

Annons:

I höstas talade det mesta för att Kalmar FF skulle rasa ur fotbollsallsvenskan. I ett sista desperat försök tog Kalmarpolitikern, tillika KFF-supportern, Måns Linge till det sista möjliga knepet för att försöka locka över ödet på favoritklubbens sida.

Om KFF klarade sig kvar i allsvenskan lovade han att cykla till den här säsongens första bortamatch. Han avgav dessutom löftet på sociala medier, så någon möjlighet att smita undan har aldrig funnits. Ett sådant tilltag hade ju sannolikt också skadat Linges anseende och förverkat hans förtroendekapital som politiker.

Du vet ju hur det gick för Kalmar FF till slut, och just det är anledningen till att Måns nu har 37 mil träsmak i bakdelen.

Sträckte cykeln i skyn

Etapp ett gick i torsdags mellan Kalmar och Vimmerby (14 mil), etapp två i fredags mellan Vimmerby och Linköping (10 mil), och etapp tre i går mellan Linköping och Örebro (13 mil).

På lördagseftermiddagen anlände Mång Linge till Behrns Arena i Örebro (dit Degerfors IF fick flytta sin hemmapremiär) och kunde äntligen sträcka cykeln i skyn i en segergest.

– Otroligt skönt. Men redan när jag hade fem-sex mil kvar så kändes det som att jag var framme, då var det lättare att hålla energin uppe, säger Måns Linge.

– Etappen mellan Vimmerby och Linköping var den jobbigaste – jäkligt backigt och konstant motvind.

Chips och tv på hotellrummet

I går kväll däckade Måns Linge på hotellrummet i Örebro i sällskap med en påse chips och tv:n, och i dag väntar Degerfors IF-Kalmar FF.

– Jag ska genomgå ett coronatest nu på förmiddagen, och sedan ingår jag i KFF:s organisation under dagen. Jag ska bland annat skriva en del om matchen och dokumentera hela resan inom ramen för insamlingsprojektet.

– Det är jättekul att ha kunnat följa insamlingen på sociala medier, och dessutom göra lite nytta samtidigt som man har cyklat. Jag har sett att det har trillat in en hel del pengar till KFF:s välgörenhetsarbete under resans gång, berättar Måns Linge.

Bil hem i kväll

På twitter kunde Måns bland annat läsa om en kille som hade swishat 500 kronor som tack för att Måns hade lärt honom att inte lova saker som man kan få svårt att hålla.

För Måns fanns det dock aldrig några tvivel om att inte hålla sitt löfte. Detta avsåg dock ”bara” att cykla till matchen – inte hem.

– Nej, i kväll blir det bil. Det ska bli oerhört skönt att vila benen, säger Måns.

Här kan du läsa en lång artikel med Måns när vi träffade honom i Vimmerby i torsdags, då han precis hade klarat av den första etappen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt