Annons:

Flera nya jobb skapas i Vimmerby när ny butik etablerar sig

Robert Möller etablerar nu Möllers Färg/Nordsjö Idé & Design även i Vimmerby. Foto: Pressbild

Flera nya jobb skapas i Vimmerby när ny butik etablerar sig

Det blir flera nya jobb som skapas när Möllers Färg/Nordsjö Idé & Design öppnar i Vimmerby. Butiken öppnar så fort personalfrågan är löst.
– Det kanske är en och en halv månad bort, säger ägaren Robert Möller. 

Annons:

I april 2019 stängde Intropris sin stora butik i Vimmerby. Sedan dess har den 550 kvadratmeter stora butiksytan varit helt tom. Nu är det klart med inflyttning för ett nytt företag. 

Det är Möllers Färg/Nordsjö Idé & Design, som ägs av Robert Möller, som öppnar en ny butik inom kort. Robert Möller öppnade en butik i Västervik för ett och ett halvt år sedan.

– Det har gått över förväntan. Hela bygg- och färgbranschen har ju haft ett kanonår. Många har stannat hemma och renoverat och kanske att man har suttit hemma och då sett att det behöver göras i köket, badrummet eller vilket rum som helst, säger Robert Möller. 

Hur länge har du funderat på att öppna i Vimmerby också?

– Tankarna har funnits med ett tag. Jag har en del kunder som åker från Vimmerby och hit, men att jag hittade den här lokalen var en ren slump. Jag sökte lite på lokaler och tyckte att den passade klockrent i storlek. Jag har varit i Vimmerby några dagar och fixat och det är ju väldigt mycket trafik runt omkring. Det kommer bilar hela tiden.

Flera nya jobb

Butiken i Västervik är cirka dubbelt så storm, men där finns också en väldigt stor lagerdel. I Västervik är ungefär hälften av omsättningen företagskunder och den andra hälften privata konsumenter.

– Butiksmässigt blir det inte så stor skillnad och det kommer vara samma sortiment i Vimmerby som i Västervik. Den här lokalen har ju stått tom en tid, så ägarna har varit väldigt tillmötesgående. 

När kan butiken öppna?

– Jag och någon kollega till härifrån kommer vara där rätt mycket, men vi behöver ett antal till. Så personalfrågan måste lösas först, men förhoppningsvis är det inom en och en halv månad.

Hur många nya jobb skapas?

– Vi kommer ju hjälpa till härifrån, men tre nya jobb kan det nog bli. I Västervik är vi fem, sex med visstidsanställningar inräknat.

Ser du potential att utöka?

– Ja, får vi samma snurr i Vimmerby som i Västervik blir det nog en liknande personalstyrka. Nordsjö är ju inte representerat i de här delarna av landet och Småland är en mörk fläck, så hela kedjan har varit intresserad av att etablera sig i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt