Annons:

  • Nu öppnar Västerviksföretagaren i Vimmerby – ”Kommer bli toppen”

    Annika Johansson, Johan Karlsson och Robert Möller ser fram emot öppningen på måndag. Foto: Jakob Karlsson

  • Nu öppnar Västerviksföretagaren i Vimmerby – ”Kommer bli toppen”

    Robert Möller har drivit butik i Västervik i ett och ett halvt år och tar nu nästa steg. Foto: Jakob Karlsson

Nu öppnar Västerviksföretagaren i Vimmerby – ”Kommer bli toppen”

På måndag är det dags. Då öppnar Västerviksföretagaren Robert Möller upp en Vimmerbyfilial för sin måleributik. 
– Vi har rätt förutsättningar och rätt personal så det kommer bli toppen, berättar han.

Annons:

Nordsjö Idé & Design/Möllers Färg slår upp portarna på Fiskaregatan i Vimmerby på måndag. Processen har gått väldigt snabbt – för bara två månader sedan tittade Möller på butikslokalen (gamla Intropris) för första gången.

– Det känns jättebra nu, för tusan. Det har gått jättebra. Igår fick vi igång kassan och brytmaskinen och det var avhängande för att vi skulle kunna öppna. Vi har siktat på 31 maj hela tiden och det är skönt att vi klarade det.

"Bett mig öppna här"

Möller köpte loss Nordsjö-butiken i Västervik för cirka ett och ett halvt år sedan. Inriktningen är färg, tapet och golv. Tidigt fick han förslag om att öppna filial i Vimmerby.

– Jag har haft kunder från Vimmerby som har bett mig öppna här. Jag har inte tänkt på det så mycket, men låg och sökte på butikslokal i Vimmerby och då kom den här upp. Jag kände direkt att det var drömläge. Det är en fräsch lokal och bra grannar. Det är så mycket trafik här hela tiden så det känns som att det ligger väldigt bra. Nu hoppas jag att Vimmerbyborna också ska trivas här.

Vad har du för förväntningar?

– Jag tror det kommer gå jättebra. Det har gått väldigt bra i Västervik, det har varit ett toppenår och det verkar bara fortsätta. Här är det konkurrens också förstås, men vi är ensamma om att vara renodlade när det gäller färg. Det innebär att vi alltid har personal som är kunnig om färg. Vi är också inriktade mot proffshandeln, i Västervik är det ungefär hälften konsument och hälften proffs. Vi är populära i Västervik och duktiga på det vi gör. Det vill vi vara här med och vi har rätt förutsättningar och rätt personal så det kommer bli toppen. När man pratar med folk låter det som att alla tycker att det här blir jättebra.

 "Hoppas på bra snurr"

Johan Karlsson och Annika Johansson är två av de tre medarbetare som rekryterats.

– Det är en intressant utmaning och jag såg en möjlighet att testa något nytt och utvecklas. Det är ett nytt fabrikat för oss, men det lär man sig. Detr handlar mest om att lära sig produktnamnen. Jag hoppas att vi ska få ett bra gensvar från Vimmerbyborna och få bra snurr på det, berättar Johan Karlsson, butikschef.

Annika Johansson ser fram emot öppningen:

­– Jag tror det kommer bli jättebra, det känns som att det finns en efterfrågan och många längtar till att vi ska öppna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt