Annons:

Upprörda handlare på Storgatan:  ”Varför lägger man ny asfalt under studentveckan”

Handlare längs med Storgatan är upprörda över att asfalteringsarbete genomförs där under studentveckan "Viktig vecka för oss och kunderna utblir"

Upprörda handlare på Storgatan: ”Varför lägger man ny asfalt under studentveckan”

Det jäser hos vissa av de handlare som har butiker längs med Storgatan. Den här veckan har Västervik Miljö & Energi AB beslutat att lägga ny asfalt på Storgatan och handlarna upplever att det förstör för deras verksamheter när kunderna uteblir.
Anders Norell, affärsområdeschef Entreprenad vid VMEAB, menar att arbetet sker på kvällstid vilket inte ska förstöra för handeln. Dessutom har informationen gått ut i god tid.

Annons:

Handlare i Västerviks centrum är väldigt upprörda över att asfalteringsarbeten görs på Storgatan under just den här veckan.

– Västerviks centrum har legat i stort sett öde sedan i juli förra året. Nu när det är studentvecka innebär det i vanliga fall att kunderna kommer tillbaka till oss. Därför är vi väldigt irriterade på att Storgatan ska få ny beläggning just denna vecka. Kunderna sviker oss, säger en av dem till DVV.

Även andra handlare har berättat om sin oro över att kunderna uteblir i centrum just denna vecka.

– Vi undrar varför man väljer just en av de veckor som är viktigast för oss centrumhandlare, jag förstår inte det. Ska vi bygga Årets sommarstad är det inte på det här sättet kommunen ska behandla oss småföretag, säger en annan handlare i Västerviks centrum.

Samtidigt efterlyser man också information till handeln innan ett så stort projekt ska genomföras. 

– Vi har inte fått den informationen innan vi läste om det i DVV. Man måste informera och planera bättre för den här veckan är otroligt viktig för oss handlare på Storgatan.

”Det är tråkigt att vi får den här kritiken”

Anders Norell berättar att de asfalteringsarbeten som nu genomförs på Storgatan har planerats länge och att information har getts till handeln sedan lång tid tillbaka.

– De resurser som vi använder till de asfalteringsarbeten vi nu gör används i hela södra Sverige. Det har varit tufft att få hit dem och den här veckan var den enda lediga tid som de hade. Därför tog vi de tiderna, säger han.

Anders Norell menar samtidigt att det går fortfarande att köra och parkera på Storgatan dagtid under de tider som butikerna är öppna.

– Vi har tagit hänsyn till centrumhandeln och arbetar kvällar och nätter med att asfaltera Storgatan. Det är tråkigt att den här kritiken kommer nu från handeln, säger han.

Handeln menar att man inte fått information om att asfalteringsarbeten skulle göras den här veckan, hur ser du på det?

– Vi har i god tid lagt ut våra planer på vår hemsida och ännu tidigare kontaktat Västervik Framåt som via sina nätverk skulle informera handlare utmed Storgatan. De har fått informationen i god tid, säger Anders Norell.

Studentveckan är viktig för handeln på Storgatan, förstår du att handeln protesterar?

– Jag har full förståelse för handelns utmaningar, men jag säger att det fortfarande går att köra bil och det går att parkera på Storgatan. Trottoarerna asfalterar vi inte så de går fortfarande att gå på, säger Anders Norell.

Han säger samtidigt att de arbeten som nu görs kostar väldigt mycket pengar då arbetet görs på kvälls- och nattetid.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt