Annons:

Ingen aktivt covid-sjuk på IVA i länet:

Det finns ingen aktivt covid-sjuk på IVA i länet. Foto: Bildbyrån

Ingen aktivt covid-sjuk på IVA i länet: "Ser fantastiskt bra ut"

För tillfället finns ingen aktivt sjuk i covid-19 på länets intensivvårdsavdelningar. Det berättade hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Rosenqvist under sin redovisning för regionstyrelsen på tisdagen.

Annons:

Totalt vårdas fyra patienter på sjukhus just nu med covid-19-infektion. Ingen patient på intensiven har en aktiv covid-19-sjukdom. Ögonblicksbilden från covid-vården kunde hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Rosenqvist lämna på tisdagens regionstyrelsesammanträde.

– Nuläget kring covid-19 ser fantastiskt bra ut. Sedan i går har vi ingen med aktiv covid-19-sjukdom i intensivvården. Vi har en smittfri utomlänspatient som ligger kvar i Kalmar, säger Rosenqvist.

Totalt är fyra patienter vårdade på sjukhus med covid-19. 

– Det är en stor skillnad mot hur det såg ut för en och en halv månad sedan när vi låg på toppvärden. 

Positiv inför sommaren

Hälso- och sjukvårdsdirektören säger också att mycket talar för att den utvecklingen fortsätter.

– Alla parametrar, med en reservation för deltavarianten, pekar mot det. Vi har inte sett deltavarianten än hos oss, men den finns i Blekinge exempelvis. Vi vet inte vilken påverkan den får, men vi vet att vaccinationer biter och helst då med två vaccinationer för ett ordentligt skydd. Allt talar för ett normalt läge inom kort och det känns fantastiskt skönt att kunna gå in i sommaren med. Vi kommer förstås ha beredskap hela tiden för att kunna ta emot patienter om en fjärde våg eller en ökning kommer. Då kommer vi kunna följa de eskaleringsplaner vi har.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt