Annons:

Västerviks Resort AB:s ordförande vill veta vår källa

Ordföranden i det kommunala bolaget Västervik Resort AB vill veta vilken källa som DVV har fått information av.

Västerviks Resort AB:s ordförande vill veta vår källa

Dagens Västervik håller just nu på att samla in material för att granska Västervik Resort AB, när det gäller hur de sköter sina upphandlingar. När vi försökte få information av bolagets ordförande Pontus Larsson (S), svarar han inte på frågor utan begär flera gånger att vi ska lämna ut källan. Vilket vi inte gör.

Annons:

Förra veckan började vår tidning att granska hur Västervik Resort AB sköter sina upphandlingar. Lokala entreprenörer ansåg att upphandlingarna som gjordes i det kommunala bolaget inte överensstämde med lagen. En första granskning gjordes och ska följas av fler och djupare analyser om hur bolaget sköter sina upphandlingar.

Vissa frågor ville vi att bolagets ordförande Pontus Larsson skulle svara på och därför kontaktades han via telefon. Frågan om vem som är ansvarig för att sköta upphandlingar under 600 000 kronor fick vi svar på. Senare fick vi ytterligare ett svar på sms.

- Angående upphandlingsärendet undrar jag om de företagare som klagat hävdar anonymitet?  Enligt meddelandefriheten eller om de kan tänka sig att närmare för mig beskriva vilka felaktigheter de anser vara begångna. Jag, styrelsen och bolagsledningen är naturligtvis angelägna om att relationen med företagare ska vara goda, skriver Pontus Larsson.

Utan att lämna ut någon källa skriver vi tillbaka till Pontus Larsson och ställer fler frågor om upphandlingsrutiner i bolaget.

Svaret vi får blir förvånande.

- Är det så att företagarna hävdar källskydd respektera jag det och ska naturligtvis inte fråga om det något mera. Dock brukar dialog alltid vara den bästa vägen till lösning av problem, missuppfattningar eller eventuella skilda uppfattningar.

Vi får helt enkelt inte något svar på de frågor vi ställer utan Pontus Larsson fortsätter att leta efter vår källa. DVV svarar i ett sms där vi fortsätter att ställa frågor. Svaret kommer snabbt från Pontus Larsson.

- Varför svara du inte på min fråga?

DVV svarar att vi aldrig lämnar ut någon källa.

Snart kommer nästa svar från Pontus Larsson.

- Det ser jag som självklart om källan så önskar, men om källan vill samtala i frågan, vilket du kanske vet, så borde väl källan ha intresse av kontakt?

Vid försök att ställa frågor till det kommunala bolagets ordförande får vi inte något svar förutom att det är Gunnar Boman, vd för bolaget, som ansvarar för upphandlingarna. Vid samtliga tillfällen får vi istället frågor om vilken källa som kontaktat DVV.

”Finns spridda osanningar och myter om bolaget”

Vår tidning ringer återigen upp Pontus Larsson och frågar varför han vill veta vilken källan är som kontaktat DVV.

- Jag har inte haft någon avsikt att få fram vilken källan är. Men jag är jätteangelägen om att det inte finns grus i maskineriet mellan bolaget och lokala företag, beroende på spridda osanningar och myter om Västervik Resort AB, säger Pontus Larsson.

Han säger att han vill föra en dialog med de företag som kontaktat DVV.

- Är det något som inte står rätt till i bolaget vill jag ha ett sådant samtal med företagen.

Vi lämnar inte ut våra källor och det är ett lagbrott att ställa de frågor som du gör, vet du om det?

- Jag kan omöjligt veta om de företag som kontakta dig kan vara angelägna att föra en diskussion med oss. Men det skulle aldrig falla mig in att forska efter en källa som vill vara anonym. Jag vill bara veta om det finns möjlighet att samtala med de som har hört av sig, säger Pontus Larsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt