Annons:

Resortens styrelse har inte kontrollerat upphandlingar

Styrelsen för Västervik Resort AB har inte kontrollerat de upphandlingar under 600 000 kronor bolagets vd har gjort.

Resortens styrelse har inte kontrollerat upphandlingar

Västerviks Resort AB:s bolagsstyrelse har inte kontrollerat vilka upphandlingar som bolagets vd Gunnar Boman har gjort om de är under 600 000 kronor.



- Vd:n för bolaget har det ansvaret och jag har fullt förtroende för honom, säger Västervik Resort:s ordförande Pontus Larsson (S).



 


  

Annons:

Kommunala bolag får genomföra upphandlingar under 600 000 kronor utan att lägga ut det på anbud. Däremot måste de begära in anbud från minst tre entreprenörer som sedan lämnar in offerter. De företag som anlitas för arbetet får göra olika arbeten hos det kommunala bolaget under ett år till ett värde av högst 600 000 kronor. Kommer det över den gränsen på årsbasis ska en upphandling göras, då räcker det inte att bolaget begär in anbud från tre entreprenörer.

Har styrelsen för Västervik Resort AB kollat upp så att inget enskilt företag har gjort arbeten för mer än 600 000 kronor på ett år?

- Nej styrelsen har inte tittat på varje enskilt ärende. Vd:n har ansvaret för det arbetet och jag har fullt förtroende för honom, säger Pontus Larsson.

Pontus Larsson säger att man inte genomför dessa kontroller av upphandlingar som bolaget gör.

- Det finns revisorer som gör.

Finns det möjlighet att Västervik Resort AB mörkar något?

- Det kan jag inte tänka mig.

Västervik Resort AB har inte några ramavtal med någon enskild entreprenör som andra kommunala bolag har i Västervik. Enligt Pontus Larsson behövs det inte heller.

- Ramavtal har kommunala bolag som hanterar stora volymer eller tjänster. Västervik Resort AB har inte de volymerna och därför finns det inte någon anledning till att ha ramavtal med entreprenörer, säger Pontus Larsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt