Annons:

HÖGG SIN STYVFAR MED KNIV – KVINNA DÖMS TILL FÄNGELSE

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

HÖGG SIN STYVFAR MED KNIV – KVINNA DÖMS TILL FÄNGELSE

En kvinna i 30-årsåldern högg i somras sin styvfar i ryggen med en kniv. Nu döms hon till flera års fängelse.

Annons:

Det var i mitten av juli i år som händelsen inträffade i mannens bostad på en adress i Västervik. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, har uppgett att hon har flera minnesluckor under både dagen och kvällen.

Tillsammans med sin styvfar har hon tittat på film. De två har ingen historik mellan sig vad gäller våld eller aggressioner. Även under den aktuella kvällen ska de två ha haft en bra relation fram tills dess att mannen blev irriterad på kvinnans beteende under natten, enligt utredningen.

Mannen har berättat att han skällt ut kvinnan i köket. När han sedan försökte stoppa undan alkohol, så kvinnan inte kunde dricka mer, har hon verbalt försökt stoppa honom, har han berättat.

När han kom tillbaka från källare såg han inte längre kvinnan. Plötsligt ska han ha känt ett hugg i ryggen. Han frågade då "vad fan har du gjort?" och kvinnan ska ha svarat "Så går det när man djävlas med mig", enligt mannen.

Kvinnan ska sedan ha sagt åt mannen att ringa 112.

Minns inte händelsen

Kvinnan har uppgett att hon inte minns händelsen med kniven. Det hon minns är att hon druckit alkohol, sett filmen "Midsommar" och därefter försökt stoppa blödningen på mannens rygg.

Hon har själv trott att hon kan "flippa" men inte så här pass illa. Hon säger sig ha fått panik, för hennes avsikt var absolut inte att ta livet av sin styvfar.

Tingsrätten menar att det är bevisat att kvinnan utdelat ett hugg med en kniv i mannens rygg. Att det varit kvinnan i 30-årsåldern som gjort det vinner också stöd av inspelningen från larmsamtalen, men även av vittnens berättelse.

Av rättsintyg framgår att skadan på ena lungan varit livshotande om inte mannen snabbt fått akut sjukvård.

Åtalades för mordförsök

Åklagaren åtalade kvinnan för försök till mord, men tingsrätten menar att det rör sig om grov misshandel, vilket var åklagarens alternativyrkande.

Det finns inget som tyder på att kvinnans avsikt varit att mannen skulle dö, enligt tingsrätten. Men då gärningen orsakat mannen livshotande skador handlar det om grov misshandel, slår rätten fast.

Kvinnan, som tidigare förekommer under två avsnitt i belastningsregistret, döms nu för grov misshandel till tre år och sex månader i fängelse. Någon annan påföljd än fängelse är inte aktuell.

Hon ska också betala skadestånd med sammanlagt 158 000 kronor till mannen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt