Annons:

JUST NU: GULDBEDRAGARE HAR GRIPITS

En av de misstänkta guldbedragarna har gripits. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

JUST NU: GULDBEDRAGARE HAR GRIPITS

Flera hundra personer har lurats av guldbedragarna som härjat i södra Sverige. Nu är en person gripen för inblandning i bedrägerierna, rapporterar Hallands Nyheter. 

Annons:

Under stora delar av april har personer som säger sig köpa guld och silver mot betalning hyrt in sig på företrädesvis hotell i södra Sverige. I Kalmar län har man bland annat varit i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. 

De har uppgett att de kom från ett företag vid namn "Guld & Silver Kompaniet", vilket skulle vara ett företag som köpte guld, silver och gamla mynt mot direkt betalning.

Men betalningen har uteblivit direkt. Man har sagt sig haft bekymmer med swish och i stället lovar att pengarna ska komma vid ett senare tillfälle.

Ingen har fått betalt och totalt rör det sig om flera hundra personer som lurats. 

En har gripits

Guldbedragarna har utöver Småland även härjat i Halland, Blekinge, Skåne och Västra Götaland. Polisanmälningarna har strömmat in och polisen har förstås jobbat på ärendet.

Nu rapporterar Hallands Nyheter att en av de misstänkta bedragarna har gripits och nu sitter frihetsberövad.

– En person är frihetsberövad. Personen greps i slutet av veckan. Vi jobbar ganska intensivt med det här, så jag varken vill eller kan säga mer om personen, säger Anton Molin, tillförordnad gruppchef på polisens bedrägerisektion i region Väst, till tidningen.

P4 Halland rapporterar att ett intensivt utredningsarbete nu pågår för att lösa bedrägerierna. En man sitter anhållen för grovt bedrägeri. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt