Annons:

Kommunkoreograf Gabriella Engdahl sätter upp en dansföreställning på smalspåret. Foto: Nathalie Chavez

Smalspåret blir platsen för något helt nytt – "Världspremiär"

I höst ges möjligheten att uppleva en annorlunda föreställning på räls. Det i form av kommunkoreografen Gabriella Engdahl moderna dansföreställning på smalspåret.

Annons:

Under tiden den gamla rälsbussen rullar fram på smalspåret mellan Västervik och Verkebäck och tillbaka igen kommer passagerarna få uppleva något helt nytt.

Det är Gabriella Engdahl, kommunkoreograf i Västerviks kommun 2022-2023, som kommer skapa en modern dansföreställning på smalspåret, i samarbete med Smalspårsjärnvägen Hultsfred-Västervik, Tjustbygdens Järnvägsförening. 

Utforska begreppet tid

Föreställningen kommer att utforska begreppet tid. Så här säger Gabriella Engdahl själv om projektet:

– Jag vill utforska ögonblicket och hur vi förhåller oss till tid. Tåg, för mig, är en plats att slappna av och reflektera på. Likt livet har resan en början och ett slut. Likt livet är tiden däremellan svårdefinierad. Ibland flyger den förbi som landskapet utanför, ibland står den i känslan helt stilla. Hur förhåller vi oss till tid och till att inte förstå den?

Engagemang i samverkan

I föreställningen medverkar två professionella dansare, Thea Kallhed Möller och Kajsa Nilsson. 

– Kombinationen danskonst och vår lokala kulturhistoriska tillgång genom Smalspåret blir en kombination utöver det vanliga. Det är fantastiskt roligt med engagemanget i samverkan, säger Västerviks kommuns kulturchef Maria Rudbo.

På måndag är det biljettsläpp. Världspremiär och föreställningar sker sedan under vecka 44.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt