Annons:

Nu kan du bli jagad av ren i centrala Västervik – virtuellt konstprojekt hela sommaren

Tio olika virtuella konstverk finns att ta del av i Västervik under sommaren. Foto: Pressbild

Nu kan du bli jagad av ren i centrala Västervik – virtuellt konstprojekt hela sommaren

I konstprojektet ”Vävda rum” har Västerviksbor under hela sommaren chans att ta del av och interagera med ett antal virtuella konstverk på offentliga platser runtom i staden. Den som laddar ned projektets app kan få uppleva hur det känns att bli jagad av en ren längs med gatorna, springa tillsammans med en virtuell kompis, eller tillsammans med andra skapa ordkonst och skulpturer i en virtuell verklighet, mitt i Västervik.

Annons:

Vävda rum är Sveriges största utställning med offentlig konst. Under sommaren kan den upplevas på hela 130 orter runt om i Sverige. I Västervik är det konstföreningen Konstnerven som är med och arrangerar utställningen. 

Tio svenska konstnärer har varit med och skapat de virtuella upplevelserna med hjälp utan AR-teknik, där AR står för augmented reality, och tanken med projektet är göra det offentliga rummet mer attraktivt.

”Tidigare var det offentliga rummet med sina torg och parker viktiga mötesplatser för kommunens invånare. Idag sker i stället många av våra möten och debatter i virtuella forum. På sina håll kan torg och andra offentliga platser därför upplevas som öde och otrygga. Med Vävda rum vill vi använda konsten för att åter befolka våra gemensamma platser och knyta ihop den virtuella och fysiska platsen och skapa nya mötesplatser.” skriver Konstnerven om projektet. 

Föreningen Konstnerven är glada över projektet. 

”Vi i Konstnerven tycker att Vävda rum är ett spännande konstprojekt där digital konst kommer att presenteras på ett nytt och för många lättillgängligt sätt.” 

De tio konstnärer som deltagit i projektet och skapat den virtuella konsten är  Space Popular, Lundahl & Seitl, Oscar Häggström, Åsa Cederqvist, Untold Garden, Pastelae, Eric Magassa, James Webb, Adam James, SONG (Choterina Freer, Anna Kinbom och Rut Karin Zettergren i samarbete med Paola Torres Núñez del Prado och Rosalie Yu).

Den som vill ta del av konsten behöver ladda ned appen ”Vävda rum” för att hitta till platserna och kunna uppleva de virtuella konstverken. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt