Annons:

Nu släpper hon sin tredje bok – handlar om företagare i Västervik

Författaren Cecilia Andersson släpper nu tredje delen i sin Västerviksserie. Foto: Pressbild

Nu släpper hon sin tredje bok – handlar om företagare i Västervik

Drömmen om att bli författare blev sann. Nu släpper Cecilia Andersson sin tredje bok i Västerviksserien. Relationer och ekobrott står i fokus i "Vid avgrundens rand".
– Jag är minst lika nervös nu, berättar hon.

Annons:

Under 2021 debuterade Cecilia Andersson som författare. Hon släppte då spänningsromanen "I vikens mörker" som utspelar sig i Västervik. Boken blev en stor succé – och Cecilia har därefter valt att satsa fullt ut på författaryrket. 

I november förra året släppte hon uppföljaren till debutromanen. Det har funnits önskemål om en fortsättning på Västerviksserien och nu i början av november släpps den tredje delen, som heter "Vid avgrundens rand". 

I den nya boken står relationer och ekobrott i fokus.

– Anna Svanström, huvudkaraktären, har snott mitt gamla jobb som redovisningskonsult. Där slutar likheterna tycker jag, för läser man ordentligt är Anna mycket snällare än vad jag är, skrattar Cecilia Andersson och fortsätter:

– I den andra boken var det mycket fokus på rättegången i Eksjö, men nu är vi tillbaka i Västervik. I den tredje boken kommer Anna i kontakt med en företagare som behöver hjälp med sin redovisning. Han får det svårt att gå ihop som småbarnsförälder och egenföretagare. Tiden ska jämkas ihop och han driver en liten bilverkstad ute vid Lucerna. Han blir i sin tur uppvaktad av en storföretagare i Västervik, som vill serva sina fina bilar. De hittar ett samarbete som sedermera utvecklas till en maktkamp och Stefan, som han heter, råkar illa. Det visar att små beslut på vägen kan leda till oanade konsekvenser.

Anna har tidigare varit ensam huvudkaraktär, men i den här boken får hon dela utrymme med Stefan på ett tydligare sätt. 

– Det är lite mer åt deckarhållet, men det är fortfarande ekobrott och relationer. Jag vill betona att det är helt fiktiva karaktärer.

Lika stor nervositet

Nyligen fick Cecilia Andersson hem boken från tryckeriet. Nervositeten är lika stor som tidigare. 

– Jag är jättenervös. När jag nyligen öppnade pallen med böcker är man rätt skakis. Man vill se att allt är som det ska, så jag är minst lika nervös som tidigare. Även om jag är nöjd, så vill jag ju så gärna att alla som läser den tycker om den. I den första boken var det nästan kopplat till ångest. Jag visste ingenting om reaktionerna, men nu har många lurat mig och sagt att jag kan skriva, säger hon och skrattar.

Cecilia, som är från Lönneberga, delar sin tid mellan Eksjö och Västervik. Hon planerar för en fjärde del i Västerviksserien, men sedan blir det nog stopp. 

– Jag skriver på en fjärde bok, men det är inte den fjärde i serien. Det är något helt nytt. Det är svårt att komma in på etablerade förlag och jag är sugen på att hitta ett sådant samarbete och då behöver jag skriva något nytt. 

Småland i fokus

Även i den nya boken kommer Småland vara i fokus.

– Grunden i min läsekrets ligger i norra Småland, men jag packar böcker till hela Sverige. Jag är ju från Lönneberga och riksväg 40 kommer jag inte av.  

Märker du att läsarna vill ha mer?

– Jag har mycket kontakt med mina läsare via sociala medier och får frågor nästan varje dag. Jag skulle tro att frågorna om den fjärde boken i serien kommer redan i december. Det är roligt att så många återkopplar och vill läsa eller lyssna mer. 

Är tanken att den nya bokserien ska bli en långkörare?

– I planen, jag är ju konsult i grunden så jag måste ha en plan, finns fyra böcker i tanken. Det är en grupp av fyra personer så jag vill ge dem en bok var. Det blir Småland där också och en utredning kopplad till större ekobrott.

Även om Cecilia är på gång med något helt nytt är planen att den fjärde delen i Västerviksserien ska släppas under nästa år. 

– Grunden till den är färdigskriven.

Släpps tidigare i Västervik

En tanke med att släppa boken just nu är förstås att den ska fungera som julklapp.

– Självklart är det så. Eftersom jag är egenutgivare, så är julhandeln en fin väg at gå. Många orter i Småland har tagit emot mig jättebra och jag får åka på julmarknader och sådär. 

Den tredje delen i Västerviksserien släpps den 6 november officiellt, men redan den 4 november blir den tillgänglig för Västerviksborna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt