Annons:

LISTA: HÄR KAN DU FIRA MIDSOMMAR

Imorgon är det midsommar! Här listar vi ett urval av firanden runt om i kommunen. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

LISTA: HÄR KAN DU FIRA MIDSOMMAR

Snart är det dags att binda blomsterkransen och önska glad midsommar! Här listar vi ett axplock av alla midsommarfiranden som anordnas runt om i kommunen.

Annons:

VÄSTERVIK

GLÄNTAN:

Lekar och dans kring midsommarstången. Medtag egen fikakorg! Mellan kl. 15-17

VÄSTERVIK RESORT:

10.00 Kransbindning utanför Marielunds servicehus
13.00 Traditionellt midsommarfirande
20.00 Minidisco i Arenan med Lysse
21.00 Show i Arenan

GRÄNSÖ SLOTT:

Midsommarfirandet på Gränsö är en välbesökt tradition. Hela parken ner mot hav och brygga fylls av glada firande med picknickkorgar. Firandet börjar 12.30 med spelmansuppvisning. Intåg i sommarhagen med stången kl 13.15 och sen leder Erik Berg dansen kring stången. Fiskdamm och ponnyridning för barnen.

ANKARSRUM:

Traditionellt midsommarfirande i Ankarsrums brukspark
13.00 Midsommarfirandet startar med, chokladhjul, fiskdamm och tombola. Servering av kaffe och jordgubbstårta.
13.30 Dans kring stång till musik av Annette och Björn Danielsson. Sven-Olof Nilsson leder dansen.

GAMLEBY

Midsommarfirande på KustCamp Gamleby

12.30 ponnyridning nedanför receptionen
13.00 Traditionellt Midsommarfirande
Midsommarstången reses av Hallingebergs folkdanslag som sedan dansar och leker kring stången. Tove Wideberg & Charlotta underhåller med sång. Glass till barnen, kaffeservering lotterier.

HALLINGEBERG:
Kyrksstallarna, 18.00. Dans med Hallingebergs dansgille. Kaffe, Lotteri, Korv, Fiskdamm, Tipspromenad, Chokladhjul, Luftgevärsskytte. Här finns det också möjlighet att tävla i dragkamp – anmäl ditt lag på plats. Midsommarstången kläs på torsdagen den 20 juni kl 17.30.

LOFTA:
Traditionellt midsommarfirande på Lofta hembygdsgård. Ta gärna med blommor till midsommarstången som smyckas från klockan 13. Folkdanslag ca 14:30, dans kring stången, kaffe med hembakat bröd och lotterier.

TÖRNSFALL:
Hembygdsgården Sjöliden öppnar kl.15.

Dans kring midsommarstången kl.16 under ledning av Törnsfalls spelmanslag. Sjölidens ”lanthandel” är öppen liksom loppisen. Lotteriförsäljning till förmån för hembygdsföreningen. Musikandakt i Törnsfalls kyrka kl.18.00.

UKNA:
Traditionellt midsommarfirande i Kisbäcken. Erik Gruvebäck sätter fart på dansen. Fiskdamm, Lotteri och Kaffeservering.

VÄSTRUM:

Ett traditionellt midsommarfirande i Västrums hembygdsgård. Dans kring midsommarstången med Sven-Olof Nilsson samt Anette och Björn Danielsson. Varm korv, dryck och chokladhjul mm. Välkomna även midsommaraftons morgon kl 9 för att klä stången. Ta gärna med blommor.

 

Fotnot: Listan är hämtad från Västerviks evenemangskalender. Har vi missat något firande som du vill tipsa om? Lämna gärna en kommentar!

Annons:

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt