Annons:

Vad har hänt, vem är det som ljuger?

Bisse J Johansson, Alice Andersson, Linda Grundberg, Alva Jacobsson, Fanny Thelin och Mats Hedlund i pjäsen Mammas flickor.

Vad har hänt, vem är det som ljuger?

Teatergruppen Fuffens, som har Kulturskolans äldsta elever sätter upp pjäsen ”Mammas flickor”, med premiär nu på fredag. Pjäsen handlar om exkludering, övergrepp och vem det är som ljuger.

Annons:

Det är tjejerna själva i teatergruppen ”Fuffens” som tillsammans med Bisse J Johansson och Mats Hedlund, som har skrivit och regisserat pjäsen.

- Grunden till pjäsen är att tjejerna är frustrerade över att det pratas väldigt mycket om övergrepp mot kvinnor. Men det leder inte så ofta till ett straff för den som gör övergreppet, säger Bisse, som spelar den ensamma mamman som just mött en ny man.

Den som började skriva vara Alice Andersson, som spelar Bella, den unga tjej som försöker att skydda sin mamma och övriga familjen från intrång av en man.

Hur var det att skriva pjäsen?

- Jag har spelat en hel del teater så jag känner mig trygg med att skissa upp hur föreställningen ska vara. Det som var svårt var orden. Hur orden skulle komma i meningen och vilka ord som inte skulle vara med, säger Alice.

Handlingen

Annika är mamma till tre barn och har ett adopterat barn, alla är flickor. Hon har varit ensamstående och söker trygghet i män. Tyvärr slutar det ofta i med att hon blir lämnad. Bella som är den äldsta flickan vill skydda mamma Annika från att trassla in sig i ytterligare ett förhållande som leder till att hon blir lämnad ytterligare en gång.

Den här gången är det ”Magnus” som är målet för Bellas misstänksamma blickar.

Bella försöker få med sig de övriga systrarna i sitt beskydd av mamman och exkluderande av Magnus.

Till slut får hon med sig alla systrarna när de gör inbrott i Magnus lägenhet och där händer det någonting. Magnus blir anklagad för övergrepp, han försöker övertala Annika om att det aldrig skett något övergrepp. Vem ljuger och vem ska man tro på? Annika står inför ett dilemma hon vill få hjälp med att tolka.

Pjäsen har premiär på fredag och spelas även lördag och söndag, samt nästa lördag och söndag också.

Det är en annorlunda pjäs med ett djup och ett mörker som driver föreställningen. Frågan är om detta inte är den bästa pjäs som Kulturskolan någonsin har satt upp.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt