Annons:

Här är programmet för 2019 års Visfestival

Här är programmet för Visfestivalen 2019

Här är programmet för 2019 års Visfestival

Nu är Visfestivalens artistskara komplett. De här artisterna kommer att spela under de tre dagar som Visfestivalen arrangeras i år. Calle Åstrand (Festivalgeneral) har själv skrivit några kommentarer om varje artist.

Annons:

TORSDAG 11 juli

Lars Demian & David Tallroth

Den välklädde trubaduren Lars Demianär en av landets främste låtskrivare, med sina underfundiga texter om livet och samhället. Som vanligt har han med sig David Tallroth, mannen som kan hantera bastuba och banjo, hi-hat och cymbal, och allt detta samtidigt! Lars är en klassiker i Västervik sedan 199o. Det är Artonde gången som Lars Demian äntrar scenen, vilket ger honom en topp fyra placering, i Visfestivalens historia, strax efter Lasse Tennander, Peter Lundblad och Jack Vreeswijk.

Plura

Plura Jonsson är en legendar i musiksverige. Inte minst efter 40 år som frontfigur i Eldkvarn. Plura är en av våra främsta textförfattare. Han skriver om vardagliga problem och relationer, eller en betraktelse inspirerad från barndomen, framförd med hans karakteristiska stämma. Nu ger han sig ut på soloturnè. Det är ju inte första gången han står på vår scen, och vi hoppas att det inte är den sista heller!

Johan Johansson med Strindbergs

Till Västervik kommer han så gott som varje år, ibland som vår gäst, ibland som artist. Nu skall vi äntligen få veta varför han kallas Punkfarfar. Denna gång tar han med sig sitt band från 80-talet, Strindbergs. Om ni lyssnar på texterna, så kommer ni förstå varför punk är Visa, och Visa är punk!

 Ida Wiklund

Här kommer en ny generation svenska vissångare. Ni kanske har hört hennes låt ”mellan dröm och verklighet”, som spelades flitigt i P4. Denna Ted Gärdestad stipendiat har agerat förband åt många svenska artister; Sabina Ddumba, Mikael Wiehe och Timo Räisinen.  Nu är det dags för henne att kliva fram och stå längst fram på scenen. Undrar vilka som får spela förband åt henne i framtiden?

Linnea Henriksson

Att gå från Idol till Så mycket bättre verkar vara ett framgångsrecept. Speciellt om man vill bli folkkär. Hennes tolkning av ”Den stora dagen” fick Christer Sjögren att bryta ihop.   Linnea har givit ut tre soloalbum, fått en massa stipendier och andra utmärkelser, och nu blir hon belönad med att få stå på vår scen. Rättelse: Vi blir belönade att få ha henne på vår scen. Det känns som hon borde varit här tidigare. Men bättre sent än aldrig.

FREDAG 12 juli

Ola Aurell

Han har kallats för ett ”geni”, men även ”en sjuk jävel”, och båda epiteten passar in på honom. Visfestivalens egna ståupptrubadur som tagit visan in i 2000-talet. Ola har släppt fyra album varav den senaste är en kokbok, vilket kan tyckas konstigt. Helt logiskt i den Aurellska världen. Ha så kul Ola, för det kommer vi ha!

Amanda Ginsburg

Stort grattis till grammisen! Amanda rör sig mellan visor och Jazz. Hon växte upp med en musikalisk familj i gamla stan och tog studenten vid musiklinjen på Södra Latin. Hennes debutalbum ”Jag har funderat på en sak” släpptes 2018. Hon har en närhet i sin sång som får lyssnaren att följa med i hennes berättelser. Det här kommer passa perfekt för ruinen.

Lena Willermark

Man kan nog kalla Lena för folkmusikens okrönta drottning, trots att hon vunnit fem grammisar och blivit riksspelman! Nu kommer hon tillbaka till Västervik tillsammans med två medmusikanter, Mats Öberg och Jonas Knutsson. Tillsammans skall de tolka svenska visikoner som Cornelis Vreesvwijk, Evert Taube, Ola Magnell och Eva Dahlgren. Det var några år sedan sist, men du är hjärtligt välkommen tillbaka till Visfestivalen!

 Bröderna Norèn

Gustaf Norén var tidigare sångare i pop-rockbandet Mando Diao och brodern Viktor spelade tidigare i Sugarplum Fairy. Till Västervik kommer de med Floda spelmän. Äntligen kommer vi få höra Fröding i ruinen med pärlorna från megasuccèn ”Infruset”, såväl som nyskrivna tolkningar. Dessutom klämmer de in något från Mando Diao och Sugarplum fairy.

Albin Lee Meldau

Ända sedan starten 2016 har Albin Lee Meldau varit rejält hypad internationellt. Debutsingeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” slog ner som en blixt från klarblå himmel. Trots det har göteborgaren varit något av en doldis för den svenska publiken, fram tills förra året då Albin medverkade i tv-programmet Så Mycket bättre. Hans imponerade tolkningar och otroliga röst tog svenska folket med storm.

 LÖRDAG 13 juli

 Jack Vreeswijk

Det här måste väl bli den kortaste presentationstexten i Visfestivalens historia:

 Jack is Back! Som Jack själv säger:

- Jag skall spela några låtar av en nära släkting.

 Good Harvest

Duon består av Hanna Enlöf och Ylva Eriksson och spelar Americana inspirerad musik. Det var deras tolkning av Joni Mitchells låt ”Woodstock” som gav dem ett genombrott. Per Gessle fick syn på tjejerna och signade dem till sitt skivbolag. Förra året kom deras debutalbum och de fick vara förband åt både Gessle och Kris Kristofferson.

 Anders Wendin (Moneybrother)

Man skall hålla det man lovar. För två år sedan klev Anders av scenen och var helt lyrisk, det var vi med. Vill du komma tillbaka? Frågade vi. Får jag det? Svarade han. Vi lovar. Så nu är han här, Anders som sjunger på svenska eller Moneybrother som sjunger på engelska. Det spelar ingen roll vilket. Hans självsäkerhet på scenen, och sårbarheten i texterna når ut till alla, oavsett språk. Welcome tillbaka !

Titiyo

Välkommen tillbaka Titiyo! För 3 år sedan stod hon på Visfestivalens scen och hon älskade det. Det gjorde vi också! Nu har hon precis släppt ett nytt album, vilket skall bli spännande att få höra. Sedan kommer hon säkert att bjuda på några gamla pärlor. Vi ser fram emot en lika magisk kväll som sist!

 Christian Kjellvander

Christian är en klassisk singer/songwriter, vilket han blivit prisad för. I hans musik känner man hans influenser från blues och Americana, blandat med något ursvenskt. Christian har en väldigt distinkt röst som bär drag av Leonard Cohen (vilken han faktiskt spelat förband till). Hans senaste skiva, wild hxmans, kom ut hösten 2018 och fick fantastisk kritik. Så luta er tillbaka och njut.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt