Annons:

Soppteater på Stadshotellet – pålitligt dragplåster

Soppteater ger den fjärde oktober "Hissväktaren" på Stadshotellet i Västervik.

Soppteater på Stadshotellet – pålitligt dragplåster

Nu är höstens program för Västerviks Riksteaterförening spikat. Fem uppsättningar kommer att uppföras fördelat i Västervik och Gamleby. En populär teater som drar mycket publik är soppteater som kommer att sättas upp på Stadshotellet den fjärde oktober.

Annons:

Det är i stort sett fullsatt varje föreställning, när Västerviks Riksteaterförening arrangerar soppteater på Stadshotellet.

- Det är väldigt populärt, säger Torgil Höckergård, ordförande i Västerviks Riksteaterförening.

I år hoppas han att det kommer att bli på samma sätt när en tragikomisk historia spelas upp på Stadshotellets scen, med Regionteatern.

- Hissväktaren, en pjäs om en man som bor i ett flerfamiljshus och som är ensam men som också har en längtan att bryta ensamheten.

Teaterhösten inleds redan nästa lördag, med en barnföreställning som spelas i Stadsparken.

Den 22 september kommer 123 Schtunk till Stadsteatern i Västervik och ger en föreställning baserad på August Strindbergs äktenskap.

- De tilltalar en bred publik och är riktigt hejdlösa när de är på scen. Nu kommer de att göra en karikatyr av gamla pjäser så man vet aldrig var det slutar, säger Torgil.

En månad senare kommer det att spelas teater i Gamleby Folkhögskola.

- Det var länge sedan vi satte upp en föreställning i Gamleby. Nu blir det med ”Stenen i fickan” en pjäs som handlar om polariseringen mellan stad och land.

Teaterhösten avslutas med ”Fröken Julie” skriven av August Strindberg.

- Det är en nyskriven musikal av Kulturaktörerna, säger Torgil.

Han tror att det kommer att bli en succé, då gamla klassiker lockar många unga människor att gå till teatern.

- Vi har sett tidigare att skolelever uppskattar klassiska uppsättningar minst lika mycket som äldre gör. Unga har hört talas om de pjäserna i skolan och när de får möjlighet att se en sådan uppsättning kommer de till teatern, säger Torgil Höckergård 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt