Annons:

Trädgårdsmys för alla som gillar trädgård

Slottsherren Per Johansson i Gränsö Slotts rosarium.

Trädgårdsmys för alla som gillar trädgård

På söndag, den 8 september är det Trädgårdensdag på Gränsö Slott. En guidad visning i Grönsö Slotts nya rosarium, smaka på Gränsö Slotts egen honung, tävla i vem som bakar den godaste dessertpajen eller varför inte låna ett bord för att sälja sin egen skörd.

Annons:

Det finns 206 olika rosor på Gränsö Slotts rosarium. Helena Åhlund är trädgårdsdesigner som kombinerat ihop alla dessa rosor på ett vackert och avkopplande sätt. Hon kommer att ha två guidade visningar under dagen samt ge tips om blommor och hur man själv kan designa sin trädgård.

- Vi kommer också att kora årets Gränsöpaj. Det är en jury som utser den godaste pajen och vinnaren får ett presentkort till Gränsö Slott, värt 3 000 kronor, säger Louise Cederlund, vid Gränsö Slott.

Vill man vara med och delta i tävlingen ska man anmäla sig till Gränsö Slott innan tävlingen.

Har man lyckats få fina skördar i sin trädgård kan man låna ett bord gratis för att sälja sitt överskott på en skördeloppis.

Inbjudna gäster

Det finns några speciellt inbjudna gäster som kommer att berätta om sina verksamheter och ge tips om hur det går att utveckla sina trädgårdar.

- Ett strå vassare, kommer hit för att visa hur man binder kransar och Västerviks koloniträdgårdsförening är också på plats, säger Louise Cederlund.

Hon slår också ett slag för den närproducerade honungen.

- Vår egen biodlare kommer att erbjuda alla att smaka på vår honung, säger Louise.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt