Annons:

  • Tjust konstförenings 62:a Höstsalong

    Gösta Holmér är en av deltagarna vid Höstsalongen.

  • Tjust konstförenings 62:a Höstsalong

    Camilla Berg

  • Tjust konstförenings 62:a Höstsalong

    My G Eriksson

Tjust konstförenings 62:a Höstsalong

Höstsalongen är en speciell tilldragelse för Tjustbygdens konstförening och för lokala konstnärer. Tre konstnärer i kommunen får ställa ut och samtidigt bjuda in en konstnärskollega från en annan kommun. På lördag är det vernissage.

Annons:

Konstnärerna från Västerviks kommun är Gösta Holmér från Blankaholm, Camilla Berg från Ankarsrum och My G Eriksson från Edsbruk. De representerar alla olika konstnärsstilar.

Gösta Holmér gör reliefer i trä, som ofta är stora och detaljrika.

En av relieferna föreställer Sten Zetterberg trio, där Georg Riedel spelar bas och Mats Eriksson spelar trumpet.

- Jag har ett sätt att jobba med mina skulpturer att jag tar bort allt som inte är väsentligt, på så sätt fångar blicken händelsen i bilden, säger han.

Komet på Västerviks konsthimmel

Camilla Berg har kommit upp som en komet i Västerviks konstnärsliv de senaste åren. Varje utställning har hon utvecklat sitt målande och till Höstsalongen har hon börjat med något nytt.

- Jag har målat människor. Jag har inte vågat göra det innan för jag har varit rädd för det. Men nu har jag fått mer självförtroende och då hände det någonting i mig när jag insåg att jag kan måla människor, säger hon.

Inför Höstsalongen har hon gjort flera bilder med möten mellan människor och hästar.

- Det var därför som jag bjöd in Lena Palmgren, som gör hästskulpturer, säger Camilla Berg.

Den tredje konstnären från Västervik är My G Eriksson. Hon har bott utanför Edsbruk i två år. Innan hon flyttade hit bodde hon och maken i Vadstena. Hon gör konst av knypplade spetsar.

- Jag fick så mycket knypplade spetsar av äldre människor när jag bodde i Vadstena. Jag tycker om att klippa och klistra ut mönster av spetsarna och limma dem på pappkartonger. Sen gör jag tryck på samma sätt som man gör koppartryck.

Till Höstsalongen har hon gjort motiv av sina favoriter i livet.

- Det är min cykel, mitt växthus och min trädgård, säger hon.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt