Annons:

Västervik Riksteaterförening ger två föreställningar i oktober

Pjäsen Stenen i fickan, spelas den 22 oktober i aulan på Gamleby Folkhögskola.

Västervik Riksteaterförening ger två föreställningar i oktober

Det blir både komik och allvar när Västerviks Riksteaterförening arrangerar två föreställningar under oktober. Först ut är soppteater nu på fredag och senare under månaden spelas ”Stenar i fickan” i aulan på Gamleby Folkhögskola, en pjäs som handlar om polariseringen mellan storstad och landsbygd.

Annons:

Vad händer när det stora filmbolaget kommer till den lilla byn för att spela in en film? Vems berättelse är värd att berätta och kan man bli statist i sitt eget liv?

Pjäsen Stenar i fickan, tar ett både allvarligt och komiskt grepp på frågor som polarisering mellan landsbygd och storstad, känslan av utanförskap på landsbygden och ven som har tolkningsföreträde och rätten till en berättelse.

Två skådespelare gestaltar alla roller i den här uppsättningen av Maria Jones pjäs Stenar i fickan, som visas den 22 oktober i Gamleby Folkhögskola.

Soppteater

Men först ut av teaterarrangemang är Soppteater på Stadshotellet, redan nu på fredag. Då spelas ”Hissvägraren”.

Det är en berättelse om den enstörige hissvägraren som levt hela sitt liv i samma fastighet. Han pratar bara med Enok, spegeln i hissen. Men ganska nyligen har det flyttat in en märkbart trevlig ung kvinna i fastigheten, som han fått kontakt med.

Hur detta slutar får man se på fredag den fjärde oktober när pjäsen spelas på Stadshotellet vid lunchtid.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt